Bistriţa: Medicii de familie sunt nemulţumiţi de cardurile de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie din Bistriţa sunt nemulţumiţi că toate costurile legate de emiterea cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate trebuie suportate din fondurile cabinetelor pe care le deţin. Acestia ameninţă că nu vor mai încheia noul contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pe anul în curs.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, Niculina Rus, afirmă că cei mai afectaţi vor fi chiar medicii de familie, pentru că ei trebuie să introducă gratuit datele pe card, să suporte logistica pentru emiterea cardului din banii lor, să asigure internetul cu bandă largă pentru că se va trece pe transmiterea datelor on-line şi automat medicul de familie este cel care trebuie să finanţeze sistemul.

„Banii pe noul contract cu Casa de Asigurări sunt înjumătăţiţi. În cazul în care situaţia nu se va rezolva, medicii de familie spun că nu vor mai semna noul contract de Casa pentru anul 2011. Actualul contract expiră în 31 martie", susţine preşedintele medicilor de familie bistriţeni.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite