Bistriţa: Maria Deak este directorul care cultivă trandafiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Deak
Maria Deak

Maria Deak are cea mai frumoasă grădină din Bistriţa, de care se ocupă după ce termină muncă la firma sa de distribuţie a băuturilor alcoolice.

Pentru Maria Deak, florile însemnă mai mult decât un simplu decor. Florile fac parte din viaţa ei. De doi ani de când s-a mutat într-o casă pe strada Calea Moldovei, la ieşirea din Bistriţa, şi-a creat o adevărată oază de relaxare. Frumuseţea grădinei sale i-a atras nu numai pe vecini, dar şi pe specialiştii Primăriei Bistriţa care organizează, an de an, concursul „Bistriţa - oraş verde, Bistriţa - oraş curat". Doamna spune că multă lumea i-a bătut la poartă ca să-i laude grădina de trandafiri. „Nu mă aşteptam să câştig acest premiu din partea Primăriei Bistriţa. Mulţi oameni au venit să-mi spună că am o grădină superbă. Meritul e mai mult al soţului", afirmă Maria Deak.

Ea iubeşte trandafirii despre care crede că sunt „regina florilor". În dimineţile de primăvară şi vară, după ce îşi bea cafeaua, dă drumul la sistemul de irigare şi udă trandafirii. „E o adevărată plăcere să stau în grădină, e foarte reconfortant. O grădină trebuie îngrijtă. În fiecare seară ne uităm la boboci, să vedem cum se dezvoltă", mai spune Deak. I-ar place să lucreze cu florile. Vorbea cu soţul şi îi spunea că dacă ar avea un spaţiu, ar deschide o mică afacere, o seră, dar se mai gândesc.

O mică afacere cu băuturi alcoolice

Bistriţeanca a lucrat 15 ani ca ospătar la fostul restaurant „Transilvania" din Bistriţa. Ulterior, la acelaşi restaurant, a devenit director. În anul 1995 s-a privatizat şi a început împreună cu soţul o afacere cu băuturi alcoolice. „La firma de distribuţie ne-am axat pe produse utile care sunt în fiecare casă", adaugă Deak.

PROFIL

Născută: 1 august 1958, Vişeul de Jos, judeţul Maramureş

Studii: Grupul Şcolar Comercial din Bistriţa

Familie: căsătorită, doi copii, Maria de 29 de ani şi Mihai de 25 de ani

Ce-i place:

Adoră excursiile pe munte.  Îi mai place să meargă la mănăstirile din Moldova, iar când mai are timp citeşte şi se plimbă. „Afacerea îmi ia ocupă tot timpul", mărturiseşte Maria Deak. Ea apreciază oamenii care ştiu să facă muncă de calitate.

Ce nu-i place:

Sunt multe care nu sunt pe gustul Mariei Deak, însă preferă să le ignore. Ei nu-i plac oamenii răutăcioşi. „De când ne-am mutat pe Calea Moldovei am mai mulţi duşmani. Sunt vecini care ne-au reclamat că am făcut un aranjament floral în faţa casei în care locuim. Nu înţeleg raţionamentul lor", afirmă omul de afaceri.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite