Bistriţa: Marcela Făgărăşan va sta în închisoare 22 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenta maternală Marcela Făgărăşanu din Bistriţa Năsăud, judecată pentru maltratarea şi uciderea unui copil de patru ani pe care îl avea în plasament, a fost condamnată la 22 de ani de detenţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), decizia acesteia fiind definitivă.

Asistenta maternală a fost acuzată că a forţat copilul, Lucian Rostaş, să mănânce, l-a îmbătat, i-a tăiat urechea cu foarfeca, i-a spart maxilarul şi l-a bătut de nenumărate ori în decursul a patru luni, după care copilul a murit.

Lucian Rostas, în vârstă de patru ani, a murit în 21 august 2008 în urma unei asfixii mecanice, după ce a fost hrănit forţat de asistenta maternală Marcela Făgărăşanu.

În urma necropsiei, medicii legişti au găsit pe corpul copilului numeroase urme de maltratare, arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu o foarfecă.

Deşi în declaraţiile date procurorilor a relatat că acest comportament l-a avut atunci când era nervoasă, în faţa instanţei femeia a negat acuzaţiile. "Nu l-am bătut niciodată pe copil. I-am tăiat cu foarfeca doar infecţia pe care o avea pe corp. Nu am ştiut că avea probleme cu înghiţirea hranei şi nici nu l-am ars cu ţigara. Leziunile de care eu am fost acuzată s-au datorat căzăturilor pe moluzul din casă în perioada când făceam curăţenie. Unghiile de la mână nu i le-am rupt eu, i-au căzut. Băuturi alcoolice consumam atunci când aveam musafiri, nu obişnuiam", a declarat Marcela Făgărăşan.

ICCJ s-a pronunţat vineri, 24 septembrie, în cazul asistentei maternale Marcela Făgăraşanu, instanţa supremă admiţând recursul Parchetului şi a majorat cu şase ani pedeapsa de 16 ani de închisoare, aplicată de instanţa de apel.

Iniţial, Marcela Făgărăşanu a fost condamnată, în 22 decembrie 2009, de către Tribunalul Neamţ, la 22 de ani de închisoare şi plata unor daune materiale şi morale totalizând 115.000 de lei.

Sentinţa Tribunalului Neamţ a fost contestată de asistentă şi de mama copilului, iar judecătorii Curţii de Apel au redus pedeapsa la 16 ani de închisoare.

Această decizie a fost atacată cu recurs la instanţa supremă care a hotărât defintiv condamnarea la 22 de ani de detenţie a asistentei maternale, pentru omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite