Bistriţa: Liceanul Alin Marius Nicula a luat premiul I la concursul naţional de geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Marius Nicula de la Colegiul Tehnic INFOEL Bistriţa a luat premiul I la concursul naţional de referate la geografie, găzduit de Alexandria, judeţul Teleorman. El a avut cel mai mare punctaj dintre cei 100 de concurenţi din toată ţara. Elevul, care din toamnă va trece în clasa a XII-a, s-a deghizat într-un gunoi pentru a-şi susţine lucrarea despre modul de colectare a deşeurilor şi efectele acestora asupra mediului.

„Mi-am luat un halat şi o şapcă, iar în buzunare mi-am îndesat ambalaje de alimente în aşa fel încât să atragă atenţia juriului şi a publicului din sală. M-am gândit să mă deghizez astfel ca să captivez auditoriul", spune Alin Marius Nicula. Pentru el, ceilalţi contracandidaţi au fost foarte bine pregătiţi, mai ales cei din judeţele Covasna, Neamţ şi Teleorman. Lui Alin i-a plăcut excursia în localitatea Zimnicea, cel mai sudic punct din ţară. În schimb, oraşul-gazdă al concursului naţional nu l-a impresionat. „Oraşul este mic, sărăcăcios", este de părere Alin.

Profesoara lui, Cristina Rusu, afirmă că băiatul a fost apreciat de toţi membrii juriului. „Unul dintre aceştia, o doamnă inspectoare din Brăila, i-a spus lui Alin că a reuşit să o uimească prin felul în care şi-a scris lucrarea şi cum şi-a prezentat-o. Acea doamnă a mai zis că nu a mai dat maxim de puncte de mulţi ani", afirmă Cristina Rusu.

Un alt tânăr care s-a întors acasă cu un premiu de la Alexandria este Daniel Vasiluţ. El a luat menţiune. Lotul judeţului s-a întors în această dimineaţă. Acesta a fost compus din 3 persoane, Alin Nicula, Daniel Vasiluţ şi Ioana Câmpean.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite