Bistriţa: Larisa Melania Molnar, profesoara care a cântat la Festivalul „Mamaia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Predă pian la Liceul de Muzică din Bistriţa şi este solistă de muzică uşoară. Larisa a obţinut premiul I la „Crizantema de Aur".

De zece ani, Larisa este profesoară de pian la Liceul de Muzică „Tudor Jarda" din Bistriţa. Pentru ea, muzica e ceva viu care înfrumuseţează viaţa, care binedispune şi în preajma căreia nu există tristeţe. Nu avea nici 5 ani când a început să cânte. „Fredonam tot ce auzeam la radio. Luam o floare din vaza mamei, ziceam că e microfon şi cântam. Când părinţii mei aveau musafiri, eu le cântam, dădeam mici spectacole", povesteşte Larisa.

A crescut într-o familie unde muzica era la ea acasă. Tatăl său cântă la chitară, iar unchiul, la orgă. „Am prins microbul de la tata. El a încercat să mă înveţe să cânt la chitară, dar eram prea mică şi degetele mele nu vroiau să asculte", spune tânăra. Ei îi plăcea mult Mihaela Runceanu datorită vocei cristaline, perfecte.

Profesorii de la Liceul de Muzică au descoperit-o pe Larisa când era la grădiniţă, iar părinţii au înscris-o în clasa I la pian. Pasiunea pentru muzică s-a văzut şi în perioada gimnaziului, când a început să participe la concursuri de profil şi să ia premii. „În timpul studenţiei, am participat la cursurile profesoarei Viorela Filip de la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, secţia muzică uşoară. Ea ne încuraja pe toţi, ne trimitea la concursuri, la compozitori şi în studiouri unde înregistram", explică Larisa.

A cântat pe scena Festivalului „Mamaia"

După ce a terminat facultatea la Bucureşti s-a întors acasă, unde a început să predea lecţii de pian la Liceul de Muzică „Tudor Jarda" din Bistriţa. În acelaşi timp participa la concursuri şi festivaluri de muzică uşoară, unde a urcat pe podium, dar a şi cunoscut mulţi compozitori  şi cântăreţi precum Andra, Sorana şi Irina de la A.S.I.A., Pepe, Mihai Trăistariu.

Piesele ei au putut fi ascultate la numeroase posturi radio şi tv din ţară. Larisa a luat premiul I la „Crizantema de Aur" (2000), la concursul naţional de interpretare „Amara" (tot în 2000) şi la emisiunea „Noul val" la Radio România. Tot în 2000 a reuşit să obţină trofeul Festivalului „Ghiocel de Aur" din Alexandria.

În 2005 a participat la secţiunea creaţie a Festivalului de Muzică Uşoară de la „Mamaia". Deşi nu a luat nici un premiu, de acest moment îşi aduce aminte cu drag fiindcă atunci a urcat pe scenă cu nume mari din muzica uşoară românească. „Pe aceeaşi scenă a cântat şi Andra. Îmi place vocea ei. Andra este o cântăreaţă complexă şi face faţă la orice gen muzical", este de părere Larisa.

Profesoara se consideră un om împlinit. Îi plac enorm lecţiile de pian cu elevii săi de la liceu. „Încă din primii ani de învăţământ, am întâlnit copiii foarte talentaţi care au obţinut multe premii la concursuri şi olimpiade de profil", mărturiseşte Larisa.

ÎNTREBARE şi RĂSPUNS

Când vei scoate un CD cu toate piesele tale?

Nu m-am hotărât încă. Am muncit mult la ele. Le voi aduna într-un CD, însă acum gândurile mele se îndreaptă spre familie. Peste câteva luni voi deveni mamă pentru prima oară şi sunt foarte fericită.

PROFIL

Născută: 2 decembrie 1978, Bistriţa

Studii: Facultatea de Muzică din Bucureşti şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca

Familie: căsătorită

Ce-i place:

Adoră soarele şi apa. Îi place să călătorească, să vadă tot ce e frumos în ţară şi străinătate . Larisa îşi doreşte să se relaxeze pe plajele din Turcia, Cipru şi Grecia. Ea crede că orice se poate realiza dacă faci bine şi crezi în Dumnezeu.

Ce nu-i place:

Detestă lipsa de respect dintre oameni. „Fiecare om ar trebui să-l respecte pe celălalt pentru a primi respect. Nu îmi mai place neseriozitatea şi invidia", afirmă Larisa. Ei nu-i sunt deloc dragi acei tineri a căror îndrăzneală trece pragul nesimţirii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite