Bistriţa: Inundaţii în zeci de gospodării din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploia torenţială de ieri după-masă a indundat mai multe gospodării din Bistriţa-Năsăud. Prognoza meteo pentru următoarele ore indică o probabilitate destul de ridicată ca astfel de fenomene să se repete şi azi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sistemului de Gospodărire al Apelor  (SGA)Bistriţa, Mirela Bărbos, în ultimele 24 de ore, în judeţ s-au înregistrat precipitaţii abundente. Cele mai mari cantităţi de apă s-au înregistrat în localităţile Parva, Şintereag şi Cristeşti Ciceu, în intervalul ora 17.00 -20.20. „Cu toate că ploile au avut caracter torenţial, nu s-au depăşit nicăieri cotele de atenţie. Oraşul Năsăud a fost afectat de torenţi, iar în Valea Spinului 10 gospodării au fost inundate.

Constanţa: Pericol iminent: digul de la Ciobanu la un pas să cedeze

În Căianu Mic, au fost ploi torenţiale şi scurgeri de pe versanţi, iar ca urmare, 15 gospodării au fost inundate, iar apa s-a infiltrat în trei beciuri. De asemenea, doi kilometri de drum comunal, reţeua stradală şi 0,3 kilometri de drum judeţean au fost acoperiţi cu depuneri de aluviuni. Tot aici, 15 fântâni au fost inundate şi alte 20 de hectare de teren agricol au fost acoperite de apă", explică Mirela Bărbaos. Aceasta mai spune că şi în Chiuza sau Nimigea au fost afectate peste 20 de gospodării şi 500 de metri de drum comunal a fost acoperit cu aluviuni. „ Potrivit prognozei meteo pentru următoarele ore, nivelul apelor rămâne variabil", spune purtătorul de cuvânt al SGA Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite