Bistriţa: Înscrieri pe ultima sută de metri la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădiniţele din judeţ sunt pregătite să înceapă noul an şcolar pentru că au deja 90% dintre copii înscrişi la grupele mici. Părinţii aleg grădiniţa pentru copiii lor în funcţie de oferta educaţională, prestigiu, apropierea de casă şi programul de la serviciu.

Aproape toate locurile de la grupele mici ale grădiniţelor din judeţ sunt ocupate. În nici două luni de la start, părinţii şi-au şi înscris copiii de teamă să nu rămână pe dinafară. Inspectorul şcolar de specialitate, Emiliana Chira, spune că părinţii îşi pot duce copiii la grădiniţe până pe 15 septembrie. „Potrivit situaţiei preliminare pe care o avem, în două luni de zile s-au ocupat 90% dintre locurile libere la grupele mici din Bistriţa. Cea mai aglomerată este grădiniţa «Căsuţa cu poveşti» din centrul oraşului", explică Emiliana Chira.

Inspectorul şcolar susţine că această grădiniţă are cele mai multe solicitări deoarece e una de tradiţie în sensul că acolo îşi fac practica elevii de la profilele pedagogic şi educatoarele sunt recunoscute în oraş pentru profesionalismul lor. Chira mai afirmă că toate grupele mici ale grădiniţelor au peste 30 de copii în condiţiile în care într-o grupă ar trebui să fie în jur de 20 de micuţi.

„Îmi place că are şi curte şi e departe de bulevard"

La „Căsuţa cu poveşti" din Bistriţa erau 50 de locuri libere care s-au ocupat toate în luna martie. „Criteriile de înscriere le-a stabilit Consiliul de Administraţie al grădiniţei. Prioritate au avut cei care au fraţi sau surori în cămin, care au 3 ani împliniţi la data de 15 septembire 2011 şi copiii care au fraţi sau părinţi la instituţiile din zonă", explică directoarea grădiniţei „Căsuţa cu poveşti", Rodica Brănişteanu. 

Părinţii sunt foarte încântaţi de oferta educaţională de acolo, de faptul că are o curte colorată şi plină de verdeaţă. „Am ales această grădiniţă pentru că e aproape de casă, că educatoarele se implică mult în munca cu copiii. Văd asta la fiica mea, Maia Sonia. În plus, îmi place că grădiniţa are mult spaţiu verde şi nu are deschidere la şosea", mărturiseşte Sanda Benţa, consultant, în vârstă de 32 de ani, o mamă care şi-a înscris recent fetiţa la grădiniţă.   

La polul opus, grădiniţele care mai au încă locuri libere pentru la toamnă, nu multe ce-i drept, sunt „Dumbrava minunată" din parcul municipal, „Rază de soare" de pe strada Bârgăului şi Grădiniţa nr. 5 de pe strada Mesteacănului.

„Mai avem doar 4 locuri libere. Noi avem două grupe în care au fost înscrişi 42 de copii atât la programul săptămânal, cât şi la cel prelungit. Program săptămânal înseamnă că părintele îşi poate lua copilul acasă şi după ora 19.30, după ce micuţul ia cina la grădiniţă. La programul prelungit, părintele vine după copil până la ora 17.00", explică directoarea de la „Dumbrava minunată", Margareta Sava.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite