Bistriţa: Hoţii de primării au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Manoilă
Vasile Manoilă

Fraţii care au jefuit 16 sedii de instituţii publice din cinci judeţe au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

După ultima ispravă, când au spart Primăria din Lechinţa şi au fost prinşi de poliţiştii din localitate, Vasile şi Ion Cristinel Manoilă au fost trimişi de la sediul poliţiei din Bistriţa direct în arestul Inspectoratului General al Poliţiei Capitalei. Timp de două luni au fost anchetaţi de poliţiştii criminaliştii care s-au străduit să afle cât mai multe detalii despre modul de operare şi reţeaua infracţională a celor doi fraţi. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, datorită complexităţii dosarului şi a faptului că raza de acţiune a hoţilor s-a întins pe mai multe judeţe, explică într-un comunicat de presă procurorii.

Prejudiciu de 280 de milioane

 Potrivit procurorilor infracţiunile  fraţilor Manoilă au început în februarie şi au continuat până în 24  august 2010. „Cei doi au intrat prin efracţie în sediile a 16 instituţii publice situate pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş (12 primării, o grădiniţă, un oficiu poştal, o agenţie bancară, o administraţie financiară), în scopul de a sustrage sumele de bani şi bunurile de valoare găsite. Astfel, modul de operare al celor doi inculpaţi folosit în toate infracţiunile comise, era următorul: anterior pătrunderii în sediul instituţiilor publice, cei doi inculpaţi sustrăgeau din gospodăriile învecinate uneltele de care se foloseau apoi pentru anihilarea sistemelor de alarmă şi spargerea caselor de bani, de cele mai multe ori prin tăierea acestora cu polizorul unghiular (flexul). Uneltele folosite erau, de regulă, abandonate la locul comiterii faptelor", precizează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii au mai stabilit că prejudiciul creat de cei doi hoţi este de  280.264  de lei. Fraţii Manoilă vor fi judecaţi de un complet de la Judecătoria Braşov.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite