Bistriţa: Hoţii anulează concursul de motocros din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestarea are o tradiţie de  11 ani şi anul acesta nu avea loc fiindcă nişte hoţi au „lăcomit" la turnul de control din lemn şi la grila metalică de start. Sufletul acestui eveniment, Peter Szabo, spune că nu mai poate face nimic pentru a salva ediţia din 2010 şi că nu va mai organiza astfel de evenimente deoarece nu are banii necesari. 

Concursul naţional de motocros, care de 11 ani avea loc la începutul lunii august, a fost anulat din cauza unor hoţi care au furat vinerea trecută grila de start. Cel care i-a pus bazele acestei manifestări cu tradiţie în ţară, Peter Szabo, spune că şi-a luat adio de la această manifestare întrucât nu dispune de banii necesari pentru a mai organiza vreo ediţie atât anul acesta, cât şi pe viitor. „Nu voi mai ţine un concurs naţional de motocros la Bistriţa. E foarte dureros pentru mine deoarece am investit 11 ani din viaţă pentru acest concurs. E ca şi propriul meu copil, dar nu am ce să fac. Trebuie să mă opresc. Nu am de unde scoate bani, iar hoţii au furat tot", mărturiseşte cu tristeţe Peter Szabo.

O ediţie a concursului naţional de motocros îl costă în jur de 30.000 de lei şi o organiza din fonduri de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi din sponsorizări.

Acesta a gândit concursul ca o distracţie pentru pasionaţii de motocros decât ca o competiţie prinsă în campionatul naţional de profil. „Zilnic văd motociclişti pe Dealul Cighirului antrenându-se şi regret că nu mai pot organiza o nouă ediţie", adaugă Szabo.

Hoţii au scos grila din pământ

El a aflat vineri după-amiază că hoţii l-au lăsat şi fără grila de start, după ce acum două săptămâni i-au furat turnul de control. Grila de start avea o lungime de 50 de metri, era din fier, iar o parte era înfiptă în pământ. „Grila avea un mecanism mai complicat. Şi să vreau acum nu se mai poate confecţiona una în timp util. Ca să fac rost de o grilă mi-ar trebui 30.000 de lei şi să fac o comandă specială, iar eu nu-mi permit. Federaţia nu mă lasă să organizez un concurs naţional de motocros fără grilă de start şi turn de control", explică Peter Szabo.

Acesta crede că hoţii i-au vândut grila ca fier vechi la 6,5 lei kilogramul, iar lemnul din turnul de control, care avea două etaje, l-au folosit în construcţii sau ca lemn de foc. „Oamenii care locuiesc în zonă mi-au zis că au văzut o şatră de ţigani în zonă, dar cum nu i-am văzut nu-i pot acuza. Eu trebuia să asigur paza circuitului de aproape 2 km, de aceea n.am făcut nicio reclamaţie la poliţie", mai spune bărbatul.

Primarul Bistriţei nu renunţă la motocros

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, spune că îl apreciază pe Szabo pentru ceea ce face, mai ales că a văzut cât suflet a pus. „În urmă cu 11 ani eram viceprimar şi am participat la inaugurarea acelei piste. Situaţia e complicată şi nu cred că Bistriţa trebuie să piardă această competiţie naţională. Dacă nu o ţinem anul acesta, o ţinem în 2011, dar trebuie să văd ce e acolo şi să vorbescu cu Peter Szabo", susţine Creţu.

Puţine piste de motocros în ţară

Peter Szabo spune că sunt puţin piste de profil în ţară şi că la Bistriţa veneau cu plăcere motociclişti din întreaga Europă (Franţa, Slovacia, Bulgaria etc) i de peste ocean (Canada).

image
Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite