Bistriţa: Haggard va „descăleca“ în Tabăra Cavalerilor Medievali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumita trupă de rock medieval Haggard va concerta sâmbăta seara, la ora 21.30, în cartierul bistriţean Viişoara. Evenimentul are loc în cadrul unei manifestări mai ample, „Tabăra cavalerilor medievali", care începe astăzi şi se încheie duminică. Bistriţenii sunt aşteptaţi la demonstraţii de tras cu arcul la ţintă, la turnir cu arme medievale, la ateliere de olărit şi de dans medieval, dar şi la concerte rock.

Eveniment promovat de peste un an de zile, „Tabăra Cavalerilor Medievali" a debutat astăzi cu ateliere de creaţie, cursuri de dansuri de epocă, căsătorii medievale şi demonstraţii pe cai. Manifestarea are loc în cartierul bistriţean Viişoara, în perioada 13-15 august, şi îşi propune să ofere o experienţă interesantă spectatorilor de toate vârstele.

Pe parcursul celor trei zile, bistriţenii se vor putea înscrie la ateliere de creaţie (olărit sau şcoală de dans medieval) şi vor urmări spectacole cavalereşti susţinute de Garda de Bistriţa, Străjerii Coroanei (Braşov), Dragonii de Transilvania (Cluj-Napoca) sau arcaşii Lupii din Pustă (Oradea). Demonstraţii cu cai vor fi prezentate publicului de luptătorii Csabafiak (din localitatea Gheorgheni).

Buna dispoziţie va fi asigurată şi de cimpoierii Bordo Sarkany din Ungaria şi grupul Ad-Hoc din Oradea. Fiecare dintre serile Taberei se va încheia cu câte un concert de rock-medieval. În această seară, formaţia Trooper va interpreta opera rock „Vlad Ţepeş" şi câteva dintre hit-urile care a consacrat-o.

Petrecerea din fiecare seară se va încheia cu foc de tabără şi muzică de cimpoi.

Haggard, în formaţie completă la Bistriţa

Seara de mâine aduce un recital extraordinar al trupei Haggard. Aceasta va susţine, pentru prima oară, în România, un show în formula completă. Haggard este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock medieval din Europa şi va susţine la Bistriţa un concert exclusiv de aproximativ două ore, interpretând melodii din repertoriul propriu într-o orchestraţie aparte, cu elemente medievale, a declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Bistriţa Medievală, Florin Săsărman.

Ultimul recital al festivalului va fi oferit duminică de ungurii de la trupa „Van". Programul festivalului poate fi consultat pe pagina www.bistritamedievala.ro.

Bilete şi la faţa locului

Intrarea într-o zi de Tabără costă 10 lei, iar cei care vor să asculte concertul Haggard, 60 de lei. Copiii până la 7 ani beneficiază de acces gratuit, dar trebuie sa fie însoţiţi de un părinte, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani beneficiază 50% reducere la faţa locului.

Tabăra Medievală este organizată de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală, în colaborare cu Primăria Bistriţa şi Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză, proiectul fiind susţinut de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite