Bistriţa: Grenada, găsită ieri la tomberon de un copil, a fost distrusă de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grenada a fost înfăşurată cu bandă izolatatoare şi distrusă astăzi în poligonul din Dorolea
Grenada a fost înfăşurată cu bandă izolatatoare şi distrusă astăzi în poligonul din Dorolea

O grenadă şi 13 tuburi de cartuşe au fost găsite aseară de bistriţeanca Domniţa Kovacsi, de 38 de ani, în timp ce căuta fier vechi într-un tomberon. După ce muniţia a fost plimbată prin mai multe mâini, inclusiv ale unui copil, pompierii a distrus-o astăzi, în vremea prânzului, în poligonul Dorolea, din apropierea Bistriţei.

O grenadă, plimbată aseară prin mai multe mâini, a ajuns la geniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Bistriţa-Năsăud.

Pompierii au distrus muniţia găsită aseară

Grenada a fost iniţial descoperită de un copil şi dusă acasă. Tatăl copilului a luat grenada şi a aruncat-o pe strada Dobrogeanu Gherea, din zona Centrului Vechi. La scurt timp, grenada a fost găsită de Domniţa Kovacsi, de 38 de ani, care căuta fier vechi într-un tomberon de pe strada Dobrogeanu Gherea. „Bistriţeanul Anton S. a sunat, ieri, în jurul orei 18.00, la 112 şi a anunţat poliţia că o femeie a găsit muniţie din al II-lea Război Mondial, în timp ce căuta fier în tomberon", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bistriţa-Năsăud, Mariana Petroşanu.

Pompierii au distrus astăzi 8 grenade, 3 bombe şi 22 cartuşe de infanterie

La faţa locului au ajuns aseară un echipaj al poliţiei municipiului, un altul al SMURD Bistriţa şi echipa de pirotehnişti a ISU BN. Aceştia din urmă au luat măsuri de asanare a zonei şi de îndepărtare a pericolului. S-au găsit o grenadă defensivă, 8 tuburi de cartuşe de 7,62 mm şi 5 tuburi de cartuşe (de calibrul 14,5 mm) pentru mitralieră. Tuburile erau ruginite. „Grenada găsită avea ruptă capsa de la focos şi, din acest motiv, nu se poate spune dacă e o grenadă de luptă sau una de exerciţiu. Nu excludem posibilitatea că aceasta putea exploda în orice clipă. Nu ne puteam asuma acest risc. Pirotehniştii şi-au făcut treaba", afirmă lct. col.Dan Gheorghiţă de la ISU BN.  Muniţia a fost distrusă astăzi în poligonul de la Dorolea, de lângă Bistriţa

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite