Bistriţa: Fotbaliştii de la Liceul cu Program Sportiv au adunat gunoaiele adulţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasele de fotbalişti a X-a şi a XI-a B de la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa au curăţat ieri de gunoaie o parte din zonele igienizate, anul trecut, în cadrul proiectului naţional „Let's Do It Romania!".

Elevii şi profesoarele lor, Mihaela Beraru, Iuliana Matean şi Luminiţa Ujică, au marcat ieri, cu întârziere, Ziua Pământului şi au strâns gunoaiele aruncate de bistriţeni din septembrie 2010 încoace.

„Am fost în acele zone care au fost curăţate de mizerii anul trecut, pe 25 septembrie, în cadrul proiectului naţional „Let's Do It Romania!. Am rămas tare dezamăgiţi. Credeam că oamenii au înţeles mesajul din septembrie, dar judecând după mulţimea de gunoaie pe care le-am văzut se pare că nu", spune Iuliana Matean.

image

Tinerii, împărţiţi în echipe, au adunat peste 30 de zeci de saci de mizerii de pe spaţiile verzi ale oraşului, de pe marginea drumurilor, de pe malurile râului Bistriţa şi din zona lacului de agrement (de lângă unitatea militară).

image

„Probabil unii oameni care locuiesc în zonele igienizate cred că ecologizarea este vreun hobby al elevilor de la LPS şi nu o responsabilitate a noastră, a tuturor", adaugă dăscăliţa. Atât ea, cât şi elevii speră că, la următoarea ecologizare, gunoaiele pe care le vor strânge să încapă în 30 de saci menajeri, cât au considerat că e suficient de data aceasta.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite