Bistriţa: Fetiţa accidentată pe zebră este internată la chirurgie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă din Bistriţa, de un an şi 7 luni, a fost accidentată, ieri dimineaţă, pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu de la Han. La volanul maşinii care a aruncat căruciorul cu copil cu tot la câţiva metri de zebră se afla bistriţeanul Mihai Cireş, în vârstă de 31 de ani

Nefericitul accident a avut loc ieri dimineaţă, la ora 10.00, la o trecere de pietoni pe strada Calea Moldovei, de pe Drumul Naţional 17. Camera de luat vederi din zona sensului giratoriu a filmat tot. Mama fetei traversa strada pe trecerea de pietoni când Mihai Cireş, şoferul unei Dacii Solenza de culoare galbenă, înmatriculate în Bihor, nu a redus viteza şi a lovit pur şi simplu căruciorul aruncându-i copilul la câţiva metri de zebră. Femeia era în stare de şoc. Nu i-a venit să creadă ce tocmai se întâmplase. Şi-a ridicat copilul de jos şi l-a dus de urgenţă la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Spre fericirea ei, fetiţa este în viaţă, nu are niciun os rupt şi va rămâne pentru câteva zile sub supravegherea medicilor.

Conducătorul auto nu a frânat

Martorii accidentului spun că şoferul nici nu s-a obosit să pună frână, fapt confirmat şi de poliţiştii bistriţeni care nu au găsit nicio urmă de frânare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Claudia Creţa, spune că poliţiştii au reţinut pe loc permisul lui Mihai Cireş, un bărbat din Bistriţa de 31 de ani care şofează de zece 10 ani. Acestuia i s-a întocmit dosar penal.

„Şoferul a fost testat cu alcooltestul şi a reieşit că nu a fost băut. Aşteptăm raportul medical de la Spitalul Judeţean pentru a stabili pedeapsa conducătorului auto", adaugă Creţa.

Conform articolului 184 din Codul de procedură penală, şoferul este acuzat de vătămare corporală din culpă. Dacă fetiţa va beneficia de îngrijiri medicale mai mult de 10 zile, atunci bărbatul riscă să facă închisoare între 3 luni şi 2 ani şi va primi şi o amendă stabilită de judecător. Nu este exclusă varianta ca familia să se împace cu şoferul, caz în care Mihai Cireş scapă doar cu permisul de conducere suspendat timp de 3 luni.

Internată la chirurgie pentru supraveghere

Medicii spun că starea de sănătate a fetiţei este bună şi că de la urgenţe a fost internată la secţia chirurgie a spitalului, unde va rămâne pentru câteva zile sub supraveghere. „Fetiţa este în regulă. Părinţii mulţumesc Cerului că fiica lor este bine. Mi-au spus că nu vor să dea vina pe nimeni şi refuză să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat. Ei sunt cardiaci şi vor să-i protejeze şi pe bunicii copilei care sunt departe. Mi-au spus că nu vor ca bunicii să afle de la televizor nefericita întâmplare", afirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, Gabriela Nemeş.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite