Bistriţa: Fanfara „Zece Prăjini“ concerteză pe pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanfara „Zece Prăjini" din satul românesc cu acelaşi nume va cânta, duminică, la Festivalul tradiţiilor ţigăneşti de la Bistriţa.

Iubitorii muzicii sunt invitaţi duminică la Festivalul tradiţiilor ţigăneşti de la Bistriţa, manifestare ajunsă la cea de-a noua ediţie. Evenimentul este organizat de Primăria Bistriţa, prin Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc". Festivalul va începe la ora 17.00 pe pietonalul „Liviu Rebreanu", iar reprezentaţiile formaţiilor invitate vor dura în jur de două-trei ore.

Invitaţi speciali sunt cei de la Fanfara „Zece Prăjini", foarte apreciaţi în străinătate. Membrii Fanfarei, originari din satul ieşean Zece Prăjini, au concertat în ultimii ani pe scene din Italia, Austria, Belgia, Franţa şi Spania. Anul trecut,ei au fost chemaţi să reprezinte România la Festivalul de Jazz de la Istanbul, care a avut loc între 2-15 iulie 2009.

Pe scenă vor mai urca pe scenă formaţiile de dansuri ţigăneşti din Budacu de Sus, din Lechinţa, de la Şcoala Generală nr. 2 din Bistriţa, dar şi ansambluri din judeţele Mureş şi Hunedoara.

La Festivalul tradiţiilor ţigăneşti de la Bistriţa sunt aşteptaţi sute de reprezentanţi ai etniei romilor. Aceştia vor participa, după festival, la tradiţionalul bal al romilor care va avea loc într-un restaurant din Bistriţa.

În fiecare an, în data de 15 august, romii din oraş organizează un astfel de festival.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite