Bistriţa: Elena Kuji, o fată de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Kuji a fost singurul elev bistriţean care a obţinut nota 10 la Bacalaureat în 2010. O personalitate complexă, la 18 ani, ştie ce vrea de la viaţă şi în prezent studiază în Italia.

ena spune că cel mai mult se regăseşte în muzica folk şi în versurile lui Adrian Păunescu şi Florian Pitiş, doi monştii sacri ai României pe care îi regretă enorm. „Încă de mică mă simt atrasă de muzica şi de versurile lor. Am simţit că am avut ocazia să iau contact cu valori reale ale muzicii", povesteşte tânăra. „Am avut o copilărie frumoasă, am crescut cu muzică bună şi sunt foarte fericită că pot să mă învârt în cercul muzicienilor talentaţi, să le sorb vorbele", relatează Elena.

În prezent studentă în Italia la Modena, Elena spune că părinţii săi au susţinut-o mereu în ceea ce a vrut să facă şi nu i-au impus nimic. „Mereu am făcut ce mi-am dorit eu. Veneam cu ideile, le propuneam părinţilor şi ei îmi spuneau dacă sunt de acord sau nu, dar nu mi-au impus niciodată ce să fac. Chiar şi facultatea în Italia a fost ideea mea şi liceul la fel. Şi este nemaipomenit, am nişte profesori fascinanţi şi sunt fericită că am ajuns acolo", se mândreşte studenta.

Faptul că studiză în Italia este una dintre marile sale realizări, mai ales că studiază în italiană, o limbă pe care a învăţat-o singură. „Dintre toate diplomele pe care le-am primit cred că cea mai dragă îmi este cea primită la olimpiada de limba italiană, faza naţională. Am primit locul doi, dar sunt extrem de încântată pentru că am fost autodidactă atunci când a venit vorba de limba italiană"spune Elena.

Eleva de 10 în Bac

În Bistriţa, tânăra Elena Kuji este cunoscută pentru că a reuşit să obţină la Bacalaureat note de zece la toate probele. „Am învăţat 12 ani şi nota 10 a fost răsplata pentru acest lucru. Dar în acelaşi timp este şi noroc providenţial ca toţi profesorii care corectează lucrările să îţi dea zece independent de ceilalţi. A fost şi o mână divină", consideră fosta elevă a Colegiului Naţional Liviu Rebreanu. În ciuda faptului că a reuşit să obţină media maximă la Bacalaureat, Elena susţine că nu a alergat niciodată după note şi îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze de prima notă mai mică pe care a luat-o. „A fost un B pe care l-am luat după ce primisem doar FB şi a fost un adevărat şoc pentu mine. Dar cred că sunt importante şi notele mici sau concursurile pierdute pentru că te întăresc", susţine tânăra care a câştigat peste 90 de diplome la concursuri.

Ca şi carieră de viitor, Elena îşi doreşte să devină diplimat. „Dintitdeauna m-am pregătit pentru o carieră, chiar dacă nu am ştiut care va fi aceea. În acest moment îmi doresc să întru în diplomaţie, de aceea acum studiez limbi şi culturi europene. Vreau să aprofundez limbile străine, or acest lucru nu se poate face decât printr-o aprofundare a culturii respective", exlpică Elena.

Profil:

Născută: 8 ianuarie 1991

Familie: necăsătorită, singură la părinţi

Studii: Facultatea de limbi şi culturi europene, Modena Italia,

Ce-i place: îmi plac valorile adevărate şi oamenii care îşi descoperă pasiunea adevărată şi luptă pentru aceasta. Oamenii care se trezesc în fiecare dimineaţă fericiţi pentru că iubesc ceea ce fac.

Ce nu-i place: Nu îmi place să fiu trezită brutal dimineaţa. Am tabieturile mele de dimineaţă şi nu îmi place când acestea îmi sunt deranjate. Nu îmi place de exemplu când nu pot sta jumătate de oră să îmi beau ceaiul.

Întrebare şi răspuns:

Crezi că adolescentele percep greşit ideea de frumuseţe?

Eu cred că nu contează dacă ai câteva kilograme în plus, ele ele poţi scăpa uşor, dar mintea şi sufletul nu le poţi schimba cu un machiaj sau cu o dietă. Asta am învăţat la Miss Univers România şi de aceea pentru mine a fost o experienţă benefică. Dar în concluzie trebuie să ţinem cont de faptul că frumuseţea este un concept foarte subiectiv.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite