Bistriţa: Dresează elefanţi la 4 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circul german Gärtner a poposit, pentru prima dată la Bistriţa, şi a adus elefanţi pe care i-a plimbat pe străzile oraşului. Iubitorii circului o pot admira pe cea mai tânără dresoare Vanessa Gärtner, de doar 4 ani, într-un număr cu elefanţi, alături de spectacole cu acrobaţii şi salturi mortale.

Circul Gärtner din Munchen a venit, de ieri, la Bistriţa cu reprezentaţii antrenante şi originale cu elefanţi, cămile, iaci, dromaderi, bizoni, şerpi, crocodili şi lei de mare. Atracţia o constituie acrobaţiile executate la înălţime, salturile mortale şi numărul celui mai tânăr dresor al circului, Vanessa Gärtner, de numai 4 ani. „Fiica mea are un număr cu cercuri şi iubeşte elefanţii. A crescut cu ei şi am găsit-o chiar dormind lângă ei. Elefanţii au vârsta 41 de ani şi sunt o pereche. I-am cumpărat de la o grădină zoologică când erau pui. Îi cheamă Rani şi Mandra, iar fata mea îi adoră", mărturiseşte Robert Gärtner. Nu este zi în care Vanessa să nu se joace cu „prietenii ei cu trompă". „Îmi plac mult elefanţii. Sunt frumoşi", zice fetiţa.

E a patra generaţie de când familia Gärtner practică această meserie pe care o au în sânge. Pentru ei,  animalele sunt prietenii lor şi fac parte din familie. „Oferim circ adevărat. Facem din fiecare spectacol ceva unic şi frumos", adaugă Gärtner.

Elefanţii, vedete şi-n film

Singura pereche de elefanţi a circului, Rani şi Mandra, este celebră. A jucat acum câţiva ani într-un film vechi în Turcia. „Cei doi au interpretat roluri într-o peliculă din Turcia. Filmul era despre cel mai mincinos om din lume. A ieşit frumos. Sunt şi vedete de film, nu doar de circ", afirmă administratorul circului, Walter Toni.

Circ de aur

Prestaţiile nemţilor de la Gärtner trezesc de fiecare dată aplauze, dar şi aprecierea specialiştilor. „Acum patru ani am primit Globul de Aur la Monte Carlo, ceea ce spune multe despre munca noastră", adaugă Toni. Este a doua trupă de circ care poposeşte în oraş în acest an. Proprietara circului, familia Gärtner, le oferă bistriţenilor zilnic, până duminică, câte două spectacole la orele 16.00 şi 18.30. Acestea au loc într-un spaţiu din apropierea spălătorie auto de pe strada Libertăţii.

Bistriţenii îşi pot duce copiii şi nepoţii să vadă pe viu cum arată un elefant, o cămilă sau un şarpe anaconda, iar curajoşii pot da „trompa" cu elefanţii. Un bilet la circ costă 20 de lei pentru copii, iar 30 de lei pentru adulţi. Circul va mai prezenta şi un moment dedicat lui Michael Jackson.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite