Bistriţa: Dorinţă cu ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 13 ani, bistriţeanca Matilda Gubesch, preşedinţele Asociaţiei Chinologice din judeţ, caută sediu pentru organizaţia sa. Viceprimarul Florin Gărean crede că de-abia într-un an sau într-un an jumătate, membrii Asociaţiei Chinologice BN vor avea un spaţiu unde să ţină şedinţe şi să organizeze expoziţii naţionale şi internaţionale.

În fiecare an, din 2000, preşedintele Asociaţiei Chinologice Bistriţa-Năsăud, Matilda Gubesch, depune câte o adresă prin care solicită un spaţiu în care să-şi desfăşoare activitatea. Ea se plânge că iniţiativa ei nu are deloc succes. „Vreau un loc unde să pot coordona asociaţia aşa cum trebuie şi cum ar fi normal. Vreau două încăperi fie în Centrul Istoric, fie în afara lui, unde să pot ţine şedinţe cu membrii, să ne organizăm, să facem pliante şi materiale promoţionale pentru expoziţiile canine pe care le găzduim", explică Matilda Gubesch.

Şi-a transformat casa în birou

Asociaţia Chinologică BN, reînfiinţată din 1997, a avut mai multe sedii temporare, într-un loc de camping din cartierul bistriţean Unirea, în clădirea fostului Institut de Proiectări de pe strada Ursului şi într-un cabinet veterinar tot de pe Ursului. De aproape trei ani, Matilda Gubesch face acasă înscrieri pentru expoziţiile naţionale şi internaţionale de frumuseţe pentru câini. „Coordonez asociaţia de acasă. În timpul expoziţiilor naţionale de frumuseţe e o adevărată nebunie aici, într-o cameră listez, într-alta ţin şedinţe. Casa devine un adevărat birou. Problema e cu unii crescători de câini care se jenează să vină acasă. Acesta e un alt motiv pentru care îmi doresc ca asociaţia să aibă un sediu", explică femeia.

Ea are planuri mari. Vrea să ţină inclusiv lecţii pentru copii despre rasele de câini şi să organizeze competiţii pentru elevi şi liceeni. „Ceea ce facem noi se bucură de apreciere şi în afara graniţelor. Primim telefoane şi scrisori din Elveţia şi Danemarca în care suntem lăudaţi privind organizarea expoziţiilor de la Bistriţa. Asociaţia Chinologică din judeţ este singura din ţară care a ţinut, timp de 7 ani consecutiv, campionate de muncă pentru câinii de vânătoare", adaugă Gubesch.

Poate la anul

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, spune că an de an este respinsă cererea Matildei Gubesch întrucât nu sunt spaţii libere în Centrul Istoric al oraşului, unde a cerut femeia. „Până nu se termină construcţia la locuinţele sociale nu putem să-i mutăm pe locuitorii din centrul Bistriţei. După ce îi mutăm rămân spaţii libere. Cred că într-un an sau un an jumătate putem să-i dăm doamnei Gubesch un spaţiu", afirmă viceprimarul Bistriţei, Florin Găurean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite