Bistriţa: Doi pasionaţi de sporturi extreme şi-au făcut firmă pe banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Turdean şi Alexandru Şuteu şi-au deschis unul dintre cele 20 de SRL pentru debutanţi înscrise la ORC Bistriţa-Năsăud.Firma lor înfiinţată în 1 martie a beneficiat de gratuitate la înscriere şi va aplica pentru finanţarea de 10 mii de euro acordată tinerilor intreprinzători

Doi bistriţeni, un campion naţional de motocros şi un altul de off-road şi-au transformat pasiunea pentru sporturi extreme în afacere. Tudor Turdean, 20 de ani şi Nicolae Şuteu, 34 de ani s-au asociat şi-au înfiinţat zilele trecute unul dintre primele societăţi cu răspundere limitată pentru debutanţi (SRL-D), înregistrate în Bistriţa-Năsăud. Imediat după înregistrarea firmei, în 1 martie, cei doi au şi trecut la fapte: au deschis un magazin online pentru scuturi şi protecţii ATV, produse pe care tinerii le produc pe cont propriu. Au descoperit şi că sunt unici producători în România şi şi-au afişat pe site-ul magazinului online toate produsele pe care le pot produce şi vinde. „În două-trei săptămâni am făcut totul. Am descoperit că se poate să transformăm o pasiune într-un bussines şi sperăm să meargă bine", explică Tudor Turdean, unul dintre cei doi acţionari ai firmei. „Practic motocrosul de ceva vreme, am avut şi rezultate bune la întreceri, incusiv la campionatele naţionale, mă pricep la motoare, mai greu este însă cu partea de afaceri şi cu hârţogăria., Însă mă ajută şi părinţii mei care au propria lor afacere", spune Tudor. Noul său partener de afaceri, Nicolae Şuteu este încrezător în viitorul firmei şi spune că treaba a mers bine încă din primele zile: „prcatic la Registrul Comerţului am mers doar de două ori, cheltuielile au fost ca şi inexistente, în mod normal ne-ar fi costat cam 1000 de lei, dar n-am plătit aproape nimic", explică Nicolea Şuteu. Cei doi vor să acceseze săptămâna aceasta şi programul de finanţare de până la 10 mii de euro pentru tinerii întreprinzători şi sunt pe punctul să depună planul lor de afaceri la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM): „Trebuie să ne grăbim pentru că am înţeles că deja au aplicat 300 de firme şi nu vor primi decât primii 500 banii", spune Şuteu. El explică însă că banii sunt insuficienţi: „nu ştim cum va funcţiona acest program, însă în domeniul nostru de activitate avem nevoie de sume de la sute de mii de euro în sus. Oricum însă, ar fi bineveniţi", spune tânărul întreprinzător.

Facilităţi pentru SRL-D

Firma lui Tudor Turdean şi Nicolae Şuteu ,înfiinţată prin noul program pentru stimularea microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri lansat de (AIPPIMM) a beneficiat de gratuitatea taxelor de la Registrul Comerţului, însă facilităţile nu se opresc aici. Potrivit directorului Oficiului Registrului Comerţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, tinerii întreprinzători au acces prin acelaşi program la plata asigurărilor sociale pentru cel mult 4 angajaţi, la garantarea de către stat a creditelor de până la 80 de mii de euro precum şi obţinerea unei finanţări nerambursabile de până la 10 mii de euro , dacă aplică pentru această facilitate pe site-ul AIPPIMM.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite