Bistriţa: Doar opt dosare preluate pentru ajutorul de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta s-a schimbat procedura de acordare a ajutoarelor de încălzire
Anul acesta s-a schimbat procedura de acordare a ajutoarelor de încălzire

Dintre cei aproape 2500 de oameni care au dat buzna, ieri dimineaţă, la Direcţia de Servicii Sociale a Primăriei Bistriţa, pentru a obţine ajutor de încălzire pentru sezonul rece, doar opt aveau dosarele complete.

Şeful acestui serviciu, Radu Dreptate, spune că, în prima zi de depunere a dosarelor pentru ajutorul de încălzire, deşi s-au distribuit sute de cereri tipizate în acest sens, doar 8 persoane aveau dosarele complete şi au fost acceptate. „Mulţi au venit, au luat cereri, iar când au aflat cât de puţin ajutor primesc, au zis că nu mai au nevoie de aceşti bani", spune directorul Radu Dreptate.

Acesta îi sfătuieşte pe oameni să se informeze înainte să ceară ajutorul de încălzire ca să evite şi un drum nedorit. Faţă de anul trecut, condiţiile de acordare ajutorului de încălzire sunt mai restrictive. „Sunt necesare şi acte doveditoare ale veniturilor fiecărui membru de familie, faţă de anii precedenţi, când erau suficiente cererea completată şi factura sau chitanţa emisă de furnizorul de gaz", adaugă Dreptate.Dosare se pot depune până la data de 20 noiembrie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite