Bistriţa: Disponibilizări prin concurs la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că va organiza concursuri pe o serie de posturi din instituţie pe care vor rămâne cei care obţin mediile cele mai mari. Restul vor fi disponibilizaţi. Liderul Sindicatului Liber "Ardealul" din CJ, Gavril Iliuţ, spune că măsura preşedintelui CJ este abuzivă şi ilegală.

Conducerea Consiliului Judeţean a înştiinţat, printr-un document intern, cei cinci funcţionari publici care trebuie să susţină un concurs pentru a rămâne pe funcţiile pe care le ocupă. Măsura este abuzivă şi ilegală, susţine liderul sindical Gavril Iliuţ. "Instituţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nu se află în niciuna din situaţiile prevăzute de Legea 188/1999, motiv pentru care nu se impun disponibilizări. Preşedintele CJ, Liviu Rusu, vrea să scape astfel de persoanele pe care nu le agreează, iar concursul este doar un paravan", este de părere Iliuţ, care îndeplineşte funcţia de consilier superior în cadrul CJ şi lider al Sindicatului Liber "Ardealul".

Acesta mai afirmă că în ultima vreme s-au încălcat toate prevederile privind legislaţia muncii, de aceea el le-a transmis membrilor de sindicat din instituţie să nu se prezinte la concursurile pe post atâta timp cât preşedintele CJ îşi permite să aibă patru consilieri personali a căror activitate nu este vizibilă. "Îi sfătuiesc pe sindicalişti să nu dea curs anunţurilor provocatoare semnate de preşedintele CJ, Liviu Rusu, redactate ambiguu şi cu tentă dicriminatorie" şi să nu se ducă la concursurile pe post.

De cealaltă parte, unul dintre consilierii preşedintelui CJ, Dan Turcu, afirmă că măsura dată de Liviu Rusu este legală. "Nu se doreşte să se scape de anumite persoane din instituţie. Fals! Sunt oameni care trebuie să dea concurs pentru că au fost mutaţi de pe un post pe altul", declară Dan Turcu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite