Bistriţa: Hainele de iarnă se vând, de astăzi, la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 4 magazine din Bistriţa au anunţat oficial, la Primăria Bistriţa, că, de mâine, practică preţuri reduse cu chiar 50% la produsele de iarnă. Restul magazinelor au afişate, încă din primele zile ale anului, promoţii la marfa de sezon şi se folosesc de scuza derulării unor campanii de promovare pentru a nu rămâne cu hainele pe stoc.

Bistriţenii pot să-şi cumpere, de astăzi şi până pe 15 aprilie, haine de iarnă chiar la jumătate de preţ de la magazinele de profil. Dintre acestea doar 4 au anunţat oficial, că practică preţuri promoţionale. „La Primăria Bistriţa şi-au depus acte doar firmele Alpines Sport, Stahltech Prod, Zalion şi Ital Gagea. Atunci când sunt reduceri la articolele de sezon, magazinele de profil sunt obligate să anunţe aceasta", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Acelaşi lucru îl confirmă şi Florin Frandeş, şeful Poliţiei Comunitare din cadrul aceleiaşi instituţii, care are dreptul să amendeze firmele care nu respectă prevederile legale. „Potrivit regulamentului de comerţ al municipiului, operatorii economici sunt obligaţi să comunice din timp eventualele reduceri. Amenzile sunt destul de mari, de la 2000 la 10.000 de lei. Însă deocamdată, până ni se aprobă regulamentul de funcţionare al Poliţiei Comunitare, nu putem face controale", adaugă Frandeş.

Pulovere de iarnă la 25 de lei

Una dintre cele patru firme anunţate, „Zalion", are un magazin în Piaţa Unirii, numit „Q boutiQue" şi anunţă reduceri cu 50% la toate produsele de iarnă. „Vom pune afişe şi vom schimba preţurile la toată marfa de iarnă. Cizmele vor costa 57 de lei, puloverele 25 de lei, pantaloni 45 de lei, sarafanele 45 de lei", afirmă vânzătoarea Alexandra Ţandrea.

Magazinul „Alpines Sport" de pe strada Liviu Rebreanu din Bistriţa, al doilea pe lista Primăriei Bistriţa, va avea preţuri reduse la articolele sale de sport şi pescuit doar din 25 ianuarie. „Am depus târziu documentaţia la primărie, adică pe 10 ianuarie şi trebuie să treacă 15 zile. Magazinul din Bistriţa este doar un punct de lucru, şeful meu de la Cluj-Napoca mă va înştiinţa pe 24 ianuarie şi îmi va spune cât de mari vor fi reducerile", explică gestionarul magazinului, Ionela Petrişor. În 2010, shop-ul a practicat, în aceeaşi perioadă, reduceri de 20-50% la articolele de iarnă.

Promoţii, solduri, legislaţie permisivă

Multe magazine din oraş practică, încă din primele zile ale anului, fără să anunţe Primăria Bistriţa, preţuri reduse la marfa de sezon. Şefa Comisariatului Judeţean de Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud, Dina Suciu, susţine că legislaţia din domeniul reducerilor la produsele de sezon este foarte permisivă, iar operatorii economici profită din plin. „Agenţii economici se folosesc de faptul că lumea nu cunoaşte diferenţa dintre reduceri de sezon şi campanii promoţionale. Promoţiile se fac doar la produse de sezon, se anunţă la Primărie. Apoi, agenţii trebuie să stabilească categoria de mărfuri şi să afişeze preţurile la loc vizibil. Legislaţia este, din păcate, foarte permisivă. Noi vom face controale. Avem o tematică în acest sens", afirmă Dina Suciu.

Aceasta mai spune că amezile se dau potrivit Ordonanţei 99/2000 şi sunt de la 200 de lei la 50.000 de lei. La ultima reducere de sezon, în intervalul 1 august-31 octombrie, s-au aplicat 6 avertismente şi 6 amenzi de 4300 de lei în total.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite