Bistriţa: Dascălii se pot înscrie într-un nou sindicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steagul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“
Steagul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“

Liderii Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu şi Marius Nistor, s-au întâlnit aseară, la Bistriţa, cu reprezentanţii dascălilor din şcolile judeţului.

La întrevedere, care a avut loc la sediul Primăriei Bistriţa, au luat parte lideri sindicali de la şcoli din Bistriţa-Năsăud, membri în filiala judeţeană a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLÎ). „A fost o întâlnire cu scop informativ. Liderii sindicali din şcoli îi vor anunţa pe profesori, iar cei care vor dori se vor putea înscrie în noua structură", afirmă Maria Vântu, preşedintele filialei „Spiru Haret" din BN.

Vântu este învăţătoare la Şcoala Generală din Tiha Bârgăului şi a plecat, în vară, din FSLÎ întrucât a considerat că filiala bistriţeană a FSLÎ nu a ştiut cum să apere drepturile dascălilor. „La sfârşitul lunii mai trebuia făcut mai mult. A fost o şansă pe care noi, profesorii, am pierdut-o pentru că nu am ştiut să luptăm. Noi am vrut să facem grevă, însă liderii sindicali ne-au trimis la catedră", susţine Maria Vântu.

Filiala „Spiru Haret" din BN are, deocamdată, 70 de membri, iar celălalt sindicat, FSLÎ, peste 5000 de membri.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite