Bistriţa: Dansurile de societate, o alternativă pentru timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii care doresc să facă mişcare şi să-şi păstreze tonusul ridicat, dar nu sunt amatori ai sportului pot să se înscrie la cursuri de dans. În Bistriţa există mai multe şcoli care fac cursuri de dansuri pentru adulţi şi copii, Scenica fiind cea mai nouă şcoală de profil deschisă în oraş.

Fie că este vorba de dansuri standard de societate, vals vienez, vals lent, tango, slow fox sau quickstep sau de dansuri latino americane, samba, cha cha, rumba, jive, passo-doble sau salsa, bacjata şi merenghe, de toate se pot studia la Bistriţa.

Cea mai nouă sală deschisă în oraş este Scenica situată în blocurile Casa8tima de lângă magazinul Kaufland. Aici se vor face cursuri pentru copii, adolescenţi, tineri şi adulţi, într-un cuvânt, toţi cei care vor să fie deosebiţi sau să-şi descătuşeze energia prin dans. „Mulţi dintre cei care vin la noi sunt adulţi de toate vârstele, pentru care dansul înseamnă o dragoste uitată sau neexperimentată încă, sau o nouă formă de a trăi pasiunea", susţine Diana Sălăgean, unul dintre antrenorii de la sala de dans.  

„Ne dorim ca dansul să devină un reper pentru timpul liber din Bistriţa. Ne punem la dispoziţie toată energia şi devotamentul pentru ca toţi cei care ne trec pragul să simtă că au păşit pe tărâmul bucuriei şi pasiunii", adaugă şi Marius Moldovan, dansator profesionist care îi va învăţa pe clienţi tainele dansurilor.

image

Persoanele care s-au înscris sau şi-au adus copii la dansuri consideră că este o activitate plăcută şi reuşesc în acest fel să îmbine plăcutul cu utilul. „Mi-am înscris fetiţa la dansuri pentru că stă foarte mult în faţa calculatorului şi nu face mişcare aproape deloc. Nu am vrut să o oblig să afcă un sport de performanţă, de aceea am căutat ceva ce să-i placă şi în acelaşi timp să şi facă mişcare. În plus consider că îi va prinde bine în viaţă să ştie să danseze principalele stiluri de dans", spune Cristina Medan, mama unei fetiţe de 11 ani.

Abonamente între 80 şi 100 de lei

Un abonament la sala de dans Scenica este de 99 de lei pe lună şi presupune două ore de dans pe săptămână. Programul este zilnic de la ora 17.00 până la ora 20.00 în funcţie de cum vor fi programate grupele.

Pe lângă Scenica, în Bistriţa există şi săli de dansuri care funcţionează de mai mult timp. BN Ritm, coordonată de antrenoarea Mariana Panţiru, funcţionează de 16 ani în oraş şi sute de bistriţeni au învăţat de-a lungul timpului să danseze aici, între cei înscrişi fiind până şi persoane cu vârste între 40 şi 65 de ani. Un abonament este de 80 de lei pe lună iar cei care doresc să ia doar o oraă plătesc 16 lei entru o singură lecţie.

image

Pasionaţii de dansuri latino pot merge şi la El Tempo Latino, şcoala de dans a unui marocan, Moes Kassi. Aici se predau lecţii de Salsa, Bachata, Merenghe, Zouk brazilian sau Forro. Un abonament costă 100 de lei pentru şase săptămâni, iar cei înscrişi merg o oră şi jumătate pe săptămână.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite