Bistriţa: Daniel Colţescu este consilierul bistriţenilor care au probleme cu alcoolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Colţescu
Daniel Colţescu

Fire veselă, Daniel lucrează de şase ani la Centrul de Zi „Sf. Pavel" pentru Recuperarea Persoanelor Dependente de Alcool din Bistriţa.

Daniel Colţescu este referent la Centrul de Zi „Sf. Pavel" din Bistriţa, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud. El îi ajută pe cei care se luptă cu viciul alcoolului. Iubeşte oamenii şi de fiecare dată încearcă să aducă câte un zâmbet pe chipul lor, indiferent de momentele dificile în care aceştia se află. „Îmi place mult ceea ce fac. Lucrez cu oameni aflaţi în nevoie. Le ascult problemele, le arăt ce ar fi mai bine să facă, însă decizia le aparţine", spune Daniel. El a absolvit Facultatea de Teologie din Piteşti şi este de părere că un rol important în munca sa îl are credinţa în Dumnezeu. „Când Dumnezeu a creat omul, i-a dat o parte din El. Fiecare dintre noi avem o parte din Dumnezeu, parte de care am descoperit-o sau urmează să o descoperim. Eu cred că am găsit-o pentru că îmi place să ajut oamenii cum pot", mărturiseşte Daniel.

Lecţie de viaţă în mină

El a trecut prin multe, însă mereu i-a fost alături tatăl său. Avea 19 ani şi locuia cu tatăl său în Lupeni. Terminase seminarul teologic şi visa să plece din ţară, să muncească. Văzându-l, tatăl său s-a hotărât să-i dea o lecţie. L-a trezit într-o dimineaţă, la ora 3.00, l-a luat, fără să-i zică vreun cuvânt, şi l-a dus în mină. „Acolo am cărat minereu toată ziua. A fost o lecţie bună deoarece după acea zi am conştientizat, de fapt, ce înseamnă munca. La câteva zile m-am înscris la facultate. Aceasta a fost doar una dintre lecţiile date de tatăl meu, în momente de cumpănă", mărturiseşte Daniel. 

El spune că îi „citeşte" pe oameni după felul în care aceştia privesc. După ce a terminat facultatea a predat religie, timp de şase ani, elevilor din Lupeni, judeţul Hunedoara. Ulterior a revenit în oraşul natal, Bistriţa, unde a lucrat doi ani în presă ca realizator de emisiuni de televiziune.

Daniel îl admiră pe jurnalistul Cristi Tabără, în a cărui poveste de viaţă se regăseşte. „Cristi Tabără e un model pentru mine. Îmi plac mult emisiunile lui. Şi el, ca mine de altfel, a absolvit teologia şi îi ajută pe oameni", explică Daniel.

PROFIL

Născut: 23 octombrie 1979, Bistriţa

Studii: Facultatea de Teologie din Piteşti

Familie: căsătorit, nu are copii

Ce-i place

În timpul liber, Daniel se uită la meciurile de fotbal, deşi preferă mai degrabă să joace fotbal. Îi mai place să pescuiască, hobby pe care l-a descoperit în vara aceasta. „Am fost la Sărata şi a fost frumos. O să mai merg acolo la pescuit", spune Daniel. Alte pasiuni de-ale sale sunt caii şi călăritul.

Ce nu-i place

Detestă prostia, manelele şi stilul de viaţă manelizat. „Mă uit foarte des la emisiunile lui Mircea Badea. Într-una dintre seri, Badea vorbea de acest stil de viaţă adoptat de unii români. El spune că, din păcate, manelele influenţează şi felul de a fi al unor oameni. Mare dreptate are. Sunt unii îmbrăcaţi la patru ace care, din nefericire, nu ştiu nici să se comporte, nici să vorbească româneşte", este de părere Daniel.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite