Bistriţa: Criminalul din Chiuza şi-a petrecut jumătate din viaţă după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Sima, cel care şi-a omorât soţia în bătaie sub ochii copiilor, a  mai fost condamnat 23 de ani pentru  două omoruri şi un furt. Bărbatul a primit azi-noapte mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.  Sima este acuzat de omor deosebit de grav şi riscă să-şi petreacă restul vieţii în închisoare.

Ioan Sima, bărbatul care ieri noapte şi-a omorât soţia în bătaie întrucât credea că îl înşeală, a primit ieri mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta, aflat acum în arestul poliţiei, este cunoscut în localitatea Chiuza din comuna cu acelaşi nume drept un om violent, unul cu probleme. Ioan Sima a comis prima crimă la vârsta de 22 de ani.

EXCLUSIV. FOTO. A treia victimă a unui criminal din Chiuza este chiar soţia sa

Ucigaşul din Chiuza a primit mandat de arestare

Criminal din tinereţe

Potrivit cazierului său, în 1977 a primit 2 ani pentru ucidere din culpă. Patru ani mai târziu, în 1981, a săvârşit, în judeţul Ialomiţa, a doua crimă pentru care a primit 15 ani de închisoare. Dintre aceştia a executat doar jumătate deoarece a fost graţiat. „Omul ăsta şi-a petrecut jumătate din viaţă în închisoare", spune Vasile Plăian, o rudă de-a criminalului (soţul verişoarei lui Ioan Sima).

Lista de pedepse a lui Ioan Sima, de 56 de ani, nu se opreşte aici. În 2000, Sima a lovit un om, însă instanţa nu l-a putut pedepsi deoarece victima şi-a retras plângerea. Reprezentanţii Judecătoriei din Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, spun că Ioan Sima a fost găsit vinovat, în 2004, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat şi a infracţiunii de conducere fără permis pe drumurile naţionale. Pentru cele două ilegalităţi a primit 5 ani, respectiv un an, pedepse efectuate în Penitenciarul din Bistriţa.

A treia crimă a şocat sătenii

Oamenii din sat îl ştiu pe Ioan Sima drept o persoană violentă, mai ales când bea. Unul dintre vecinii săi este chiar primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea. „Era cunoscut drept un om violent. Ştiu că în anii 80 a mai comis o crimă la Cernavodă, a făcut vreo 8 opt ani de puşcărie şi a fost eliberat la începutul anilor 90 odată cu marea graţiere de după Revoluţie. Apoi a mai avut un omor din culpă în urma unui accident de maşină. În urmă cu cinci ani a fost condamnat pentru tâlhărie şi furt. A ieşit acum doi ani din puşcărie", susţine vecinul primar.

Şi viceprimarul Teodor Sîmboan, care a luat ieri, împreună cu Vasile Plaian, de la morga spitalului Judeţean din Bistriţa trupul neînsufleţit al femeii, de 41 de ani, spune că Valerica Sima avea faţa desfigurată. „Femeia avea faţa zdrobită. Criminalul e un nemernic", afirmă viceprimarul. Familia Sima are 3 copii.

Riscă închisoarea pe viaţă

Procurorii bistriţeni afirmă că Sima este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav. „Se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani", susţine Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite