Bistriţa: Consilierii locali îşi iau laptopuri de 90.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Bistriţa a finalizat de curând licitaţia pentru 26 de laptopuri noi care vor ajunge luna aceasta pe masa şedinţelor de Consiliu Local. Deşi admit că nu e cel mai potrivit moment pentru astfel de investiţii, consilierii bistriţeni spun că laptopurile din 2005 sunt ieşite din uz demult.

De un an de zile, cei mai mulţi consilieri locali vin la şedinţe cu laptopurile personale, pentru că cele de serviciu nu mai sunt performante. În bugetul pe anul în curs sunt prevăzuţi 90.000 de lei pentru achizionarea a 26 de laptopuri noi şi alţi peste 56.000 de lei pentru dotarea cu 16 calculatoare a altor birouri din primărie.

„Laptopurile vechi sunt uzate fizic şi moral"

Purtătorul de cuvânt la primăriei, Mihai Ruşti, spune că laptopurile folosite de consilieri sunt primite din 2005. „Actualele laptopuri sunt primite din 2005. Noi am fost printre primele primării care au renunţat la suportul pe hârtie a proiectelor de şedinţe şi au ales suportul pe CD. După cinci ani de folosire, laptopurile vechi sunt uzate şi fizic şi moral şi mai dau rateuri. Am luat nişte echipamente mai performante, care să ţină cel puţin încă cinci ani", spune Ruşti. Acesta adaugă că laptopurile vechi vor fi recondiţionate şi predate altor angaţi pentru a fi utilizate în sarcini mai puţin complexe.

Întrebat despre utilitatea unei asemenea investiţii, Mihai Ruşti a spus că investiţia în laptopuri se amortizează în câţiva ani. „Dacă am face un calcul simplu al tonelor de hârtii pe care le-am fi folosit în aceşti cinci ani, plus toner-ele şi uzura lor, cred că investiţia în nişte laptopuri s-a amortizat în aceşti ani şi a redus mult şi cheltuilele intituţiei", crede Ruşti.

Consilierii au predat de un an laptopurile

Camelia Tabără, consilier local, spune că, de un an de zile, nu mai poate folosi laptopul de serviciu. „Vin cu cel al fiului meu la şedinţe. Acum toate informaţiile sunt prezentate pe suport electronic şi, practic, în acest moment, trebuie să lucrezi folosind aceste mijloace", este de părere consilierul. Şi Gabriel Cordovan, un alt consilier local, spune că a renunţat demult la laptopul primit în 2008. „Eu, personal, nu-l mai folosesc de un an. Este complet uzat. La şedinţe vin cu un laptop personal. Poate nu era momentul pentru astfel de investiţii, dar ştiu că  foarte puţini consilieri mai folosesc laptopurile vechi. Sper ca preţul de achiziţie să fie unul rezonabil. În caz contrar,  eu voi refuza acest laptop", a explicat Gabriel Cordovan.

Tot luna aceasta, primăria a mai organizat o licitaţie pentru achiziţionarea a 16 calculatoare de birou cu tot cu licenţe. Ofertele pot fi depuse până luni, iar ofertantul cu cel mai mic preţ propus va fi desemnat câştigător.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite