Bistriţa: Cetatea îşi alege cea mai frumoasă domniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serbările Bistriţei Medievale continuă astăzi cu dansuri şi concursuri interactive. În Centrul Istoric vor fi înobilaţi tineri scutieri din oraş, vor fi citite poveşti de epocă, iar copii vor putea asista la un spectacol susţinut de teatrul local de păpuşi „Alexandru Misiuga".  

De la 15.30, pe pietonalul din centrul oraşului, bistriţenii îşi pot măsura forţele în jocuri medievale precum: trasul frângiei, skandenberg sau trasul cu arcul la ţintă. Cel mai priceput va fi declarat „voinicul Bistriţei". Alţi voinici, de această dată din Mediaş, vor susţine, la ora 17.00, un spectacol cu arme de pe vremuri, după care curioşii vor admira dansurile pline de graţie ale domniţelor din grupul „Nosa" a Asociaţiei Bistriţa Medievală. Mai târziu, de la 19.05, începe o altă atracţie a serbărilor, concursul „Domniţa Bistriţei", când va fi aleasă cea mai frumoasă domniţă a Cetăţii.

Binecunoscuta trupă clujeană Desperado va concerta de la ora 21.00. Cetatea Bistriţei îşi închide porţile cu un spectacol de jonglerii şi animaţii cu foc, programat la ora 22.10.

Vrăjitoare arsă la ceas de noapte (GALERIE FOTO)

După ce au admirat ieri după-amiaza parada cavalerilor, domniţelor, stegarilor şi menestrelilor, bistriţenii au asistat seara la două scenete prin care au fost evocate sosirea domnitorului moldovean Petru Rareş în Cetatea Bistriţei şi arderea pe rug a unei vrăjitoare. Primul moment a fost realizat de stegarii din Sibiu, iar al doilea, de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu-Mureş. Apoi, curioşii au vizitat stâna şi atelierul de fierărie, special amenajate pe pietonalul din Centrul Vechi, alături de standurile artizanilor din toată ţara. Seara de sâmbătă s-a încheiat un concert de rock medieval, susţinut de trupa „Van" din Ungaria.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite