Bistrița: Centrele de sacrificare a mieilor din județ se vor deschide peste două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii veterinari avertizează că administratorii piețelor agroalimentare din județ mai au câteva zile la dispoziție ca să facă toate demersurile necesare pentru deschiderea unor centre de sacrificare a mieilor. Administratorii trebuie să depună la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Bistrița o cerere în acest sens și să facă dovada că au încheiat un contract cu o firmă de ecarisare.

 „Centrele de sacrificare se deschid, ca și anul trecut, cu 10 zile înainte de Paște, însă până atunci trebuie aprobată documentația", spune directorul adjunct al DSVSA, Romulus Bița. Deocamdată, niciun administrator nu a depus acte pentru deschiderea unui astfel de centru.

Directorul Bița mai afirmă că, printre altele, acel centru trebuie să fie un spațiu închis autorizat, cu pereții și pardoselile ușor de spălat, să aibă containere speciale numite containere de risc pentru anumite organe ale mielului care trebuie arse. „Aceasta este procedura, de aceea am solicitat ca administratorii să încheie contracte cu firme de ecarisare", adaugă Bița.

Anul trecut au funcționat două centre de sacrificare a mieilor, unul la Bistrița, iar celălalt la Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite