Bistriţa: Boc ţine cu dinţii de legea educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la Bistriţa, că are speranţe că Legea educaţiei va fi adoptată în intervalul următor.

 „Sperăm că noua lege a educaţiei atât de disputată va fi adoptată în perioada următoare, pentru că ultima decizie a Curţii Constituţionale a spus, pe de-o parte, că Guvernul a avut dreptate când a sesizat Curtea şi că legea trebuie să meargă mai departe şi că moţiunea de cenzură depusă trebuie să fie dezbătută", a spus Emil Boc.„S-au spus atât de multe neadevăruri. S-a spus că e făcută pentru UDMR şi că de aceea insistă PDL să adopte această lege. Pot să spun foarte clar că legea nu e făcută pentru un partid anume. Noi suntem parteneri de guvernare cu UDMR şi respectăm toate minorităţile naţionale din această ţară. Minoritatea maghiară este una din cele 18 din această ţară, reprezentată în Parlament. Ei sunt cetăţeni români, sunt partenerii noştri şi nu avem nimic de împărţit, ci dimporivă vrem să trăim în linişte şi pace, aşa cum se întâmplă de atât de mulţi ani. Această lege modernizează tot sistemul educaţional românesc. S-a spus, de exemplu, că prevederea aceea din lege care dă posibilitatea copiilor minorităţilor care, dacă nu au şcoală la 20 de kilometri, să li se poată deconta naveta sau cazarea şi masa la internat. Aceeaşi prevedere este valabilă pentru toţi cetăţenii cu copii români din această ţară, deci nu e o particularitate creată special pentru cineva. Este pusă prevederea la capitolul pentru minorităţi, dar se regăseşte şi la dispoziţiile generale care vizează toţi copiii din această ţară", a spus Boc.

Primul ministru a fost prezent astăzi la Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, în cadrul căruia deputatul Ioan Oltean a fost reales în fruntea organizaţiei judeţene pe car o conduce neîntrerupt de 16 ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite