Bistriţa: Băile Figa, inaugurate astăzi, îşi aşteaptă turiştii (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au mers astăzi la deschiderea oficială a parcului balnear Băile Figa, situat la 3 km distanţă de oraşul Beclean şi la 42 km de Bistriţa. Investiţia se ridică la 1,8 milioane de euro şi a fost realizată printr-un proiect din fonduri Phare.

Staţiunea de la Figa a fost inaugurată astăzi în cadrul Zilelor Becleanului, manifestare prin care oraşul marchează împlinirea a 775 de ani de atestare documentară. Sute de oameni au venit să vadă parcul balnear, a cărui construcţie a început în urmă cu doi ani. Băile Figa au fost deschise în prezenţa fostului premier Adrian Năstase şi a secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, Ioan Andreica. Pe cele 18 hectare s-au amenajat parcuri, spaţii de joacă pentru copii, centru SPA, jacuzzi, saună, piscine cu apă dulce şi apă sărată, bazin rustic pentru cei care vor să se trateze cu nămol, dar şi o cascadă. De toate acestea se pot bucura locuitorii judeţului. GALERIE FOTO

Primăria oraşului Beclean nu se opreşte aici, ci vrea pe viitor să facă din toată amenajarea un adevărat Aqualand, după modelul celor din Occident. "Ne dorim ca de astăzi încolo Becleanul să fie încadrat pe harta turistică a României şi să atragem turişti din toată ţara. Nu ne vom opri aici, ci vom continua investiţiile", promite primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

image

Proiectul care a stat la baza construirii staţiunii Figa a fost finanţat prin fonduri Phare 2005, iar lucrările s-au desfăşurat în acelaşi timp la Cojocna şi  Dej. Realizarea complexului face parte din proiectul „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea Nord-Vest", derulat printr-un parteneriat al Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Consiliul Judeţean Cluj şi Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest. Proiectul a costat 4,2 milioane de euro, din care 1,8 milioane euro au fost alocate Băilor din Figa.

Plajă cu nisip de Someş

Staţiunea are şi o plajă, singura din judeţ, cu tot ce-i trebuie, de la nelipsitul nisip, adus tocmai de pe malurile Someşului până la şezlonguri, umbreluţe şi chioşcuri pentru mici, băuturi răcoritoare şi alte bucate de-ale gurii. Lângă plajă se află o piscină cu apă sărată. În plus, oamenii se pot relaxa jucând un meci de fotbal, tenis, handbal sau baschet pe terenurile sportive existente.

În zonă se află şi un sit arheologic salifer, la care se poate ajunge în nici 15 minute de mers pe jos. Acest sit este la fel de valoros ca şi cel din Hallstatt (Austria).

Concurs de bucate vânătoreşti

Primii vizitatori au fost primiţi cu specialităţi culinare vânătoreşti. Acestea au fost gătite la ceaun de vânători din Constanţa, Bucureşti, Harghita, Suceava şi Cluj. Ei s-au întrecut într-un concurs prin care s-a dorit schimbarea percepţiei pe care o are lumea despre vânători.

image
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite