Bistriţa: Băgaţi în spital de o vecină inconştientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte dintre cei 20 de oameni din localitatea bistriţeană Reteag care au consumat carne de porc infestată au fost aduşi de urgenţă joi noaptea la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Bistriţa. O parte dintre bolnavi sunt furioşi şi spun că o vor da în judecată pe consăteanca ce i-a băgat în spital.

20 de oameni, 15 adulţi şi 5 fetiţe, din localitatea Reteag, comuna Petru Rareş, au ajuns, joi noaptea, cu ambulanţele la spitalele din Bistriţa şi Dej după ce au consumat carne de porc infestat. Unul dintre aceştia este Daniela Cucură, o femeie de 31 de ani. Ea spune că stă într-o casă vecină cu cea a Vioricăi Micloş, femeia care le-a vândut carnea şi nu a auzit nimic în ziua în care a fost tăiat porcul. „Când tai porcul se face zgomot, animalul se zvârcoleşte şi, ţipă, dar la Viorica Micloş nu s-a auzit nimic. Am înţeles de la oamenii din sat că scroafa care a tăiat-o ar fi avut purceii morţi în ea şi în stare de putrefacţie", povesteşte Daniela Cucură.

Aceasta mai zice că a gustat de poftă şoric şi ureche de la porcul cu pricina, iar joi noaptea s-a simţit foarte rău. A făcut febră, avea frisoane, vărsa, iar soţul a chemat de urgenţă salvarea. „Am crezut că-mi dau duhul joi noaptea. De atunci doar orez mănânc, dar tot vărs. Noaptea trecută am vomitat de două ori. Nu o pot înţelege pe această Micloş. Cum a avut obrăznicia să ne dea carne de porc mort?", adaugă bolnava.

Ei mai spun că la Bistriţa au fost internaţi şase adulţi şi o fetiţă de 4 ani, însă mai gravă este starea unei alte fetiţe internate la Dej. Bolnavii nu ştiu când vor pleca acasă.

Cu familia în spital

Un alt caz este cel al familiei Bechi. Marcel Bechi, în vârstă de 47 de ani, afirmă că joi a mâncat şoric, carne prăjită şi tocăniţă. „Sunt internat împreună cu fiica mea şi ginerele, Viorel Lăzurean. Nu-mi vine să cred ce am păţit. Ne-a spus că a făcut analize la carnea care ne-a vândut-o", explică supărat bărbatul.

Cei trei sunt indignaţi de nesimţirea cu care Viorica Micloş le-a vândut carne de porc infestată. „O dăm în judecată! Cum îşi permite să bage în spital atâţia oameni? Şi ne mai scoate şi vorbe prin sat că ne prefacem bolnavi", mai spune Daniela Cucură.

Medicii sunt optimişti

La Boli Infecţioase au fost aduşi zece oameni cu toxiinfecţie alimentară, iar 3 dintre aceştia au fost trimişi acasă în aceeaşi zi. „Celor trei li s-a dat tratament acasă, iar ceilalţi sunt ţinuţi sub supraveghere la secţia de Boli Infecţioase. Bolnavii prezentau cefalee, dureri de burtă, dar starea lor de sănătate se va îmbunătăţi. Se vor face bine", declară directorul Spitalului Judeţean, Mircea Gelu Buta.

Sancţiune contravenţională pentru Viorica Micloş

Medicii veterinari aşteaptă ziua de mâine pentru a vedea rezultatele analizelor de la probele prevelate de la porcul bolnav. „Din primele analize putem spune că nu era trichineloză. Am confiscat toate resturile de carne din frigiderele oamenilor. Femeia care a vândut carne va fi sancţionată contravenţional şi, potrivit legii în vigoare, riscă o amendă până la 20.000 de lei", declară Romulus Biţa, adjunctul Direcţiei Sanitar-Veterinare Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite