Bistriţa: Au absolvit „şcoala” de cosmetică a AJOFM-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

26 de doamne şi domnişoare din judeţ şi-au luat ieri diploma de cosmeticiene, recunoscută şi în UE. Examenul a avut loc la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Bistriţa (AJOFM), iar cursantele spun că li s-a părut uşor deoarece s-au pregătit şi cosmetica este pasiunea lor.  

La singurul curs intensiv de cosmetică din judeţ, organizat de AJOFM pe parcursul a opt luni, s-au înscris 26 de femei de toate vârstele. „Este al doilea curs de acest gen pe care-l organizează instituţia şi, faţă de 2009, anul acesta s-a făcut practică într-un spaţiu din Agenţie amenajat drept salon de cosmetică", explică Petre Pura, responsabilul cursului, desfăşurat în perioada 8 februarie-9 septembrie.

image

Aproape toate absolventele speră să-şi găsească un loc de muncă în domeniu după absolvirea acestui curs şi, dacă norocul le surâde, să-şi deschidă propriul salon de cosmetică. O mare parte dintre acestea sunt şomere concediate de firmele bistriţene, iar altele, tinere absolvente de facultate care nu şi-ai găsit un job în domeniu.

În căutarea noului

Una dintre absolventele „şcolii" AJOFM este Emilia Sabău, o bistriţeancă de 26 de ani. Ea a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice la Universitatea Ecologică Bucureşti şi nu a găsit un job în domeniu. „Am căutat, dar nu am găsit nu am găsit nimic care să se plieze pe studiile mele. Am aflat de acest curs venind la Agenţia Judeţeană să văd oferta de muncă şi am simţit că mi se potriveşte. Mă gândesc să-mi ", spune Emilia. Ea mai zice că a optat pentru acest curs deoarece a vrut să încerce un lucru nou.

Cosmetica este şi una dintre pasiunile lui Carmen Gheţe, o fostă angajată a unei firmei din zona industrială. Femeia a fost cea mai vârstnică persoane înscrisă la acest curs. „După ce am fost disponibilizată anul trecut de Iproeb, mi-am căutat un alt loc de muncă. Astfel am aflat de acest curs de cosmetică şi m-am înscris imediat", povesteşte femeia, în vârstă de 47 de ani.

Şi şef, şi femeie de serviciu

Cea mai tânără cursantă din acest a "şcolii" AJOFM de cosmetică este Anca Beudean. Ea are 20 de ani şi a absolvit ieri cursul de cosmetică organizat de AJOFM. Fata va lucra cu sora ei care are un salon de profil în Beclean.

image

"M-am înscris la curs pentru că nu mă văd  făcând altceva. Îmi place foarte mult cosmetica. În plus, vreau să fiu propriul meu şef. Eu sunt şi şeful şi femeia de serviciu", spune Anca.

"Trebuie să-ţi placă meseria aceasta, altfel nu o poţi face"

Cele 26 de absolvente au avut ca profesoare două cosmeticiene. Una dintre acestea, Claudia Pop, are propriul ei salon în Bistriţa şi lucrează în domeniu de la 12 ani.

image

"Lecţiile teoretice şi practice predate pe parcursul a opt luni sunt suficiente pentru a lucra în domeniu. Trebuie să-ţi placă meseria aceasta, altfel nu o poţi face", crede Claudia Pop.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite