Bistriţa: Annamaria Antal îi învaţă pe elevi zborul fluturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi e dăscăliţă de puţin timp, Annamaria a înfiinţat o trupă de dans modern şi majorete pentru elevi. Sursa de inspiraţie pentru dansurile sale este zborul fluturilor.

Annamaria a intrat acum cinci ani în învăţământ cu gândul de a le da copiilor ceva din veselia şi optimismul care o caracterizează din plin. Dansul şi gimnastica ritmică sunt pasiunile sale de când era mică, pasiuni pe care nu a ezitat să le pună în practică. "Aveam 5 ani când am început să fac gimnastică ritmică. Mi-au plăcut enorm acei şapte ani de gimnastică, iar mişcarea mi-a prins foarte bine. Am văzut aceasta în timp. În şcoală am făcut parte dintr-o trupă de dans modern", povesteşte tânăra care acum are propria ei trupă de dans şi de majorete în cadrul Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc" din Bistriţa.

Colaborarea cu centrul a început acum trei ani din dorinţa a face ceva deosebit. "Am înfiinţat acum 3 ani trupa Lotus deoarece dansul este viaţa mea. Multă lume a observat că atunci când dansez mă simt fericită", mărturiseşte Annamaria. Ea se întâlneşte, în timpul liber, de două ori pe săptămână cu fetele din cadrul trupei, pe care le învaţă diverse stiluri de dans modern. În realizarea coregrafiei pentru diverse spectacole, Annamaria spune că se inspiră din zborul graţios al fluturilor. "Îmi plac fluturii pentru că emană optimism şi sunt coloraţi, aşa cum ar trebui să fie viaţa fiecăruia dintre noi", este de părere tânăra.

A adus Becleanul pe locul I

Momentan, Annamaria este educatoare la căminul nr. 6 din Bistriţa, dar anii trecuţi a predat sport elevilor de la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa şi a fost profesor de dans modern şi gimnastică ritmică la Clubul Copiilor din Beclean. Acolo i-a cunoscut pe membrii trupei "Samira", fete şi băieţi, cu care a câştigat, în primăvară, locul I la competiţia "Cupa Liceelor" la streetdance pe judeţ şi locul X pe ţară. "Elevii erau din liceul agricol şi m-am ambiţionat să particip la Cupă având experienţa din 2009 cu şcolarii de la Andrei Mureşanu. Experienţa m-a ajutat enorm deoarece am ştiut exact care sunt criteriile pentru a ajunge în top. Elevii de la Beclean sunt şi foarte buni dansatori. A fost o provocare pentru mine mai ales că am avut voie să dansez şi eu", spune Annamaria.

Ea a absolvit facultatea de sport în 2005, specializarea educaţie fizică şi gimnastică ritmică, şi crede că sportul e esenţial în dezvoltarea armonioasă a fiecărui om. "Le spun lucrul acesta şi elevilor mei. Mişcarea face bine atât pentru corp, cât şi pentru minte, te binedispune. În plus, devii mai deschis şi comunici mai uşor. Ca să înţeleagă m-am dat pe mine ca exemplu. Le-am spus că am 28 de ani şi nimeni nu-mi dă această vârstă, iar aceasta se datorează faptului că fac zilnic mişcare. De aceea am multă energie şi sunt mereu veselă", spune Annamaria.

PROFIL

Născută: 18 octombrie 1982, Bistriţa

Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport UBB Cluj-Napoca

Familie: căsătorită, nu are copii

Ce-i place

Iubeşte florile şi fluturii. "Prietenii îmi cunosc pasiunea pentru fluturi, iar vara aceasta m-a sunat unul dintre ei să-mi spună că a văzut un fluture foarte colorat şi că s-a gândit la mine", povesteşte zâmbind Annamaria. Îi place să-şi petreacă timpul liber cu cei dragi. Ea adoră filmele din seria Harry Potter şi Shrek. "Sunt pelicule din care oamenii au de învăţat multe", crede tânăra.

Ce nu-i place

Detestă oamenii ipocriţi, răutăcioşi şi falşi. "Nu-mi plac persoanele care te caută doar atunci când au nevoie de tine. Interesul nu e totul în viaţă", spune Annamaria. Ei nu-i mai place că în Bistriţa nu se organizează mai multe evenimente şi că oraşul e prea liniştit.

ÎNTREBARE şi RĂSPUNS

Ce planuri de viitor ai?

De mult timp mă gândesc să am şcoala mea de dans. Colaborarea cu Centrul Cultural Municipal e muncă de voluntariat. Vreau separat de trupa "Lotus" să fac grupe de dans. Acesta e ţelul meu şi sper să-l ating.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite