Bistriţa: Agresorul vrea iertare de la familia tânărului mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Şuteu, agresorul lui Paul Rus, vrea să îşi ceară iertare de la familia tânărului pe care l-a lovit mortal. Alexandru Şuteu, de 29 de ani, este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte şi ar putea primi între 5 şi 15 ani de închisoare.

Avocatul lui Alexandru Şuteu, agresorul lui Paul Rus, a făcut recurs la Curtea de Apel Cluj împotriva măsurii de arestare preventivă pe 29 de zile. Paul Rus, tânărul de 22 de ani, căruia Alexandru Şuteu i-a dat un pumn ce s-a dovedit a fi fatal, a fost înmormântat ieri.

Avocatul lui Alexandru Şuteu, Dan Molnar, susţine că recursul se va judeca zilele următoare la Curtea de Apel Cluj. „Clientul meu ar putea primi o pedeapsă între 5 şi 15 ani de închisoare", afirmă Molnar. El spune că Alexandru a aflat târziu că Paul Rus, tânărul pe care l-a lovit, a murit. „Clientul meu mi-a spus că i-au dat lacrimile atunci când a aflat că acel tânăr a murit. Alexandru nu poate uita chipul lui Paul", adaugă avocatul.

Bistriţa: O lovitură de pumn în ficat i-a pus capăt vieţii tânărului ucis sâmbătă noaptea

Tânărul suspectat că l-a ucis pe Paul Rus arestat 29 de zile

Un tânăr bistriţean a murit după o bătaie în faţa unui bar

„Vrea să ceară iertare familiei lui Paul Rus"

Prietena lui Alexandru Şuteu, Ioana Petra Crăciun, de 26 de ani, spune că Alexandru e foarte afectat de cele întâmplate şi a cerut consiliere psihologică. „Suferă şi vrea să ceară iertare familiei lui Paul Rus", afirmă Ioana Petra Crăciun.

Fratele lui Alexandru, Nicolae Şuteu, a reuşit să vorbească cu Alexandru foarte puţin sâmbătă, când a fost cu avocatul la Parchet. „Am vorbit un minut cu el pe holul Parchetului. A spus că e conştient de grava situaţie în care se află", afirmă Nicolae Şuteu. El povesteşte că sâmbătă dimineaţa a venit poliţia la ei acasă şi l-a luat pe Alexandru pentru a da declaraţii în legătură cu altercaţia de vineri noaptea. „Alexandru a ieşit vineri seara cu un grup de prieteni. Niciunul dintre ei nu ştia ce se întîmplase. Ei erau înăuntru, în acel bar. Fratele meu nu-l cunoştea pe Paul Rus, iar după altercaţie Paul Rus a intrat în local şi apoi a leşinat. Paul Rus a mers la spital cu un prieten", explică Nicolae Şuteu.

image

Nicolae Şuteu, fratele lui Alexandru Şuteu

Tatăl tânărului de 29 de ani, Nicolae Şuteu, este îndurerat şi ar vrea să dea timpul înapoi. „Dacă aş putea, aş da timpul înapoi. Băiatul acela ar fi în viaţă, iar fiul meu acasă", afirmă bărbatul cu lacrimi în ochi.

Lovitură cauzatoare de moarte

Procurorul Angela Sângeorzan spune că agresiunea împotriva tânărului Paul Rus a fost încadrată la categoria lovituri cauzatoare de moarte. Medicii legişti au confirmat că a fost vorba de o singură lovitură, care i-a provocat tânărului o hemoragie internă.

Profilul lui Alexandru

Prietenii tânărului închis spun despre el că e un om inimos.Acest tânăr, Şuteu Alexandru, împreună cu logodnica lui, Ioana, ne aduceau mereu hrană pentru întreaga familie şi din salariile lor primeam lunar 350 ron. (...) A ajutat foarte mulţi tineri care au ieşit din centrul de plasament. (...) Mă bucur enorm că am cunoscut aceşti tineri deoarece viaţa mea s-a schimbat enorm datorită lor şi asta în bine", scrie Tarzan Feher, un tânăr care a crescut la un centru de plasament din judeţ.

Alexandru Şuteu a lucrat în Armată, iar acum vroia să-şi deschidă o mică afacere cu fratele său.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite