Bistriţa: Află ce notă ai luat la BAC!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii din Bistriţa-Năsăud pot să vadă ce note au luat la probele de BAC fie mergând la şcoala unde au susţinut probele, fie online intrând pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/2010/rapoarte.

În judeţ, promovabilitatea la BAC a fost de 58,9%. Mai mult de jumătate dintre absolvenţii clasei a XII-a au reuşit să treacă acest examen de maturitate, obţinând medii peste 6. Inspectorul şcolar general adjunct Mircea Romocea spune că se aştepta la un astfel de procent de promovabilitate. „Anul acesta, probele orale nu au contat în calculul mediei generale de BAC. În plus, peste 20% dintre absolvenţi au terminat liceul la seral. De aceea avem un procent de promovabilitate de 58,9%", afirmă Romocea. El mai spune că mâine se va face o analiză amănunţită a examenului de bacalaureat.

Bucurie printre liceeni

Elevii de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa erau foarte bucuroşi astăzi, în vremea prânzului. Doi dintre aceştia sunt Alexandra Borza (dreapta) şi Adriana Săplăcan (stânga). Fetele erau încântate şi-au luat BAC-ul cu medii foarte mari. „M-am uitat pe liste şi am văzut că am media 9,90. Îmi vine să sar în sus de bucurie", mărturiseşte Alexandra Borza, care a absolvit specializarea ştiinţe sociale-engleză.

image

Colega ei de clasă, Adriana Săplăcan, de 19 ani, a obţinut 9,40, medie care o va ajuta să se înscrie la Facultatea de Filosofie şi Istorie de la Cluj-Napoca.

O singură medie de 10 în tot judeţul

Potrivit statisticii făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean, un singur elev din Bistriţa-Năsăud a reuşit performanţa de a obţine media 10 la BAC. Este vorba de Elena Kuji de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa, fata fiind şi olimpică naţională la franceză.

Horaţiu Gorgan, unul dintre liceenii acuzaţi de trafic de droguri, şi-a luat BAC-ul cu 6,58

Horaţiu Gorgan, unul dintre cei doi tineri de la Colegiul Tehnic INFOEL din Bistriţa acuzaţi de trafic de stupefiante, a obţinut la bacalaureat media 6,58. El a dat din română, matematică şi informatică. Colegiul lui de clasă, acuzat şi el de trafic de droguri, Alexandru Popa, a rămas corigent la matematică, drept urmare nu a putut intra în BAC. Cei doi au promovat, în aprilie, proba de competenţe digitale a examenului de maturitate în cătuşe.

În judeţ, 3144 de tineri s-au înscris la examen, 3057 s-au prezentat, 83 au absentat. Dintre cei 3057, 1800 au fost declaraţi admişi, 1256 au fost respinşi, iar 3 au fost eliminaţi deoarece au încercat să copieze.

267 de foşti liceeni au avut medii între 9-9,99, 414 de elevi au avut medii între 8-8,99, 542 de elevi - medii între 7-7,99, respectiv 576 de elevi - medii între 6-6,99.

Liceenii nemulţumiţi de media obţinută pot depune astăzi contestaţii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite