Bistriţa: A strâns peste 10.000 de trifoi într-un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Reman, o tânără de 29 de ani din Bistriţa colecţionează trifoi cu patru foi, un hobby mai deosebit. De şapte ani de zile, ea culege „noroace" şi a trecut demult de exemplarul cu numărul 50.000. Vrea să intre în Guiness Book.

Norocoasa femeie spune că 2010 a fost cel mai bun an pentru că a strâns peste zece mii de trifoi cu 4, 5, 6 şi chiar cu 7 foi. „Am avut noroc cu ploile din primăvară. Dacă pentru agricultori a fost un an prost, pentru mine 2010 a fost cel mai rodnic. Am avut cea mai bună recoltă şi am strâns cei mai mulţi trifoi", mărturiseşte Andreea.

Tânăra, în vârstă de 29 de ani, este hidrolog, profesie care presupune multă muncă de teren. Aşa şi-a găsit cea mai mare parte dintre trifoi. „Îi văd peste tot, de la spaţiile verzi din spatele blocului, când ies cu fiul meu Patrik la plimbare, până la excursiile în Munţii Rodnei, Ungaria şi Germania. Însă cei mai mulţi trifoi i-am cules din Bistriţa", mai povesteşte Andreea.

Andreea culege trifoi de peste tot

Trifoiul, nelipsit din viaţa ei

Pasiunea pentru trifoi o are din liceu, când mergea cu bunicii la muncile câmpului. Ambiţioasă din fire, ca orice reprezentant al zodiei Leu, Andreea spune că nu vrea ca hobby-ul ei să rămână necunoscut şi îşi doreşte să intre în Guiness Book. „ Recordul mondial la colecţionarea de trifoi îl deţine un american din statul Ohio, care are aproape 100.000 de exemplare", explică colecţionara. Ea se consideră un om norocos pentru că viaţa i-a oferit multe, nu doar darul de a „ochi" trifoi.

Andreea, în lanul de lucernă

„Să găseşte trifoi după trifoi e adrenalină curată. Am un sentiment unic când găsesc un trifoi cu patru foi. Din liceu am început să colecţionez trifoi. Trifoiul cu patru foi mă reprezintă", spune tânăra.

„Noroacele" o însoţesc peste tot. Dă peste ei când vrea să-şi cumpere tapet pentru camera fiului ei sau când îşi schimbă brelocul de la telefon. La nunta ei de acum 4 ani a avut trifoi peste tot, de la rochia de mireasă, buchet până la tortul servit invitaţilor.

Ce spun prietenii

Familia şi prietenii o ajută să-şi îmbogăţească numărul de trifoi care acum depăşesc 50.000 de exemplare. „Nu aş fi reuşit să adun atâţia trifoi dacă nu mă ajutau cei dragi", susţine Andreea.

Un trifoi cu 5 foi, cules în această toamnă

Despre pasiunea ei, amicii spun că este una cu totul unică, sănătoasă şi molipsitoare. „La început mi s-a părut ciudat că are o astfel de colecţie, dar acum mi se pare foarte tare. Oricum trifoii fac parte din felul ei de a fi. De câte ori văd un trifoi, mă gândesc unde e Andreea şi ce face", spune Mihaela Ancuţa, în vârstă de 36 de ani, o profesoară de limba română din localitatea Ineu din judeţul Arad.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite