Bistriţa: A doua nenorocire în familia copilului căzut de pe stâncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul de 8 ani din satul Arşita, comuna Măgura Ilvei, Andrei Ionel Bora, căzut ieri de la o înălţime de 25 de metri, are un tată bolnav al cărui picior a fost amputat de curând.  Colegii lui Andrei de la şcoala din comună vor aduna bani ca să ajute familia suferindă. Medicii din Cluj-Napoca spun că băiatul este bine, conştient şi va fi ţinut sub supraveghere.

Copilul de 8 ani din satul Arşiţa, comuna Măgura Ilvei, Andrei Ionel Bora, a ajuns ieri de urgenţă cu un elicopter la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca după ce a căzut de pe o stâncă aflată la circa 25 de metri înălţime. Băiatul era cu caprele la păscut, a urcat pe o stâncă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe un drum comunal. L-a găsit lăptarul care se întorcea acasă, la Arşiţa, cu căruţa cu caii, după ce a predat laptele.

„M-am speriat când am văzut că pică ceva de sus. Mă gândeam că e o piatră şi să nu cadă pe cai şi să ajung în prăpastie. Am oprit caii şi am coborât. Am văzut că e un copil. Mi-a stat inima în loc. Nu ştiam al cui el. Avea faţa plină de sânge. Îi curgea sânge de peste tot, din cap, din nas. L-am luat în braţe. Era aproape mort.  I-am şters faţa de sânge şi l-am recunoscut. L-am resuscitat, se văieta şi am sunat la poliţie care a chemat SMURD-ul de la Năsăud", povesteşte lăptarul Gheorghe Timiş tragica întâmplare.

Un copil, căzut de pe o stâncă, a fost dus cu elicopterul la o clinică din Cluj-Napoca

Tată cu picior amputat

Sătenii din comună spun că familia Bora este una modestă, harnică, însă cu multe probleme. Tatăl băiatului suferă de diabet şi, de puţin timp, i-a fost amputat piciorul. „Mama lui Andrei Ionel Bora a plecat de mai multe ori la muncă în Spania ca să adune bani pentru operaţia tatălui. Şi oamenii din comună au strâns bani. Tatăl băiatului a fost operat recent", povesteşte directoarea Şcolii Generale din Măgura Ilvei, Daniela Şuşcă. Ea mai afirmă că elevii din comună vor organiza o campanie de ajutorare a lui Andrei.

Despre băiat spune că e un copil plăpând, cu mult bun simţ, care mai are trei surori în clasele a III-a, a VI-a şi a XI-a. Andrei Ionel Bora învăţa binişor, îi plac ştiinţele şi lipsea uneori de la ore ca să-şi ajute părinţii. El e elev în clasa a III-a la şcoala din Arşita. „Cam 60% dintre copiii din comună lipsesc periodic de la ore ca să-şi ajute părinţii în gospodărie", adaugă directoarea. Ea a vorbit azi cu sora şi bunica băiatului care i-au povestit că mama lui Andrei e la spital cu el.

Maturizare timpurie

Psihologii spun că şcolarii de la sate se maturizează mai repede. „Elevii din mediul rural se maturizează mai repede faţă de cei de la oraş din cauza educaţiei prin muncă şi pentru muncă din cadrul familiei", susţine psihologul şcolar Daniel Pavelea.

Cu mama la spital

Medicii de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca zic că băiatul este conştient şi că va rămâne internat săptămâna aceasta. „Copilul e bine. A fost diagnosticat cu traumatism facial minor, comoţie cerebrală, două fracturi de corp vertebral fără interesare medulară, adică nu i-a fost afectată măduva", afirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Călin Lazăr.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite