Bistriţa: A dotat cu calculatoare şcoala la care a învăţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flaviu Sîmihăian (foto facebook)
Flaviu Sîmihăian (foto facebook)

Un tânăr de 23 de ani, Flaviu Sîmihăian, plecat din Năsăud să înveţe la o universitate americană, s-a întors acasă ca să doteze şcoala la care a învăţat cu 20 de calculatoare de ultimă generaţie. Investiţia se ridică la circa 35.000 de dolari şi este un proiect caritabil al cluburilor Rotary Internaţional Bistriţa şi din Carolina de Nord.

Un tânăr de 23 de ani din Năsăud, Flaviu Sîmihăian, plecat să studieze la o universitate din Carolina de Nord, SUA, s-a întors în România pentru a dota cu calculatoare şcoala la care a învăţat, Şcoala „Mihai Eminescu" din Năsăud. Flaviu spune că ideea i-a venit anul trecut, când şi-a vizitat familia. „Am simţit că trebuie să ajut cumva locul de unde am plecat. Fiind pasionat de IT şi ştiind că românii au un talent şi un potenţial enorm în această industrie, m-am gândit să donez un laborator de calculatoare", explică tânărul.

Aşa va arată laboratorul de informatică al Şcolii Generale „Mihai Eminescu“ din Năsăud

El lucrează ca şi analist în afaceri şi tehnologia aplicaţiilor la Universitatea din Carolina de Nord şi de 2 ani este rotarian. După vizita din 2010 a scris un proiect pentru şcoala din Năsăud, proiect care a fost finanţat de cluburile Rotary Internaţional Bistriţa şi Rotary din Carolina de Nord.

Şanse egale copiilor români

„Acest proiect s-a născut din dorința de a oferi generațiilor de copii din Bistrița-Năsăud acces la tehnologii de vârf, la o poartă deschisă spre lume, încercând să le asigurăm șanse egale comparativ cu cei de vârsta lor din Uniunea Europeană și de peste ocean", explică Flaviu Sîmihăian.

Donaţia va fi făcută vineri, 10 iunie, la ora 11.00. Calculatoarele au fost achiziționate și livrate de către resellerul autorizat Apple în România, SC Noumax SRL, care asigură și garanția acestora prin filiala din Cluj.

Pe lângă cele 20 de calculatoare, Şcoala „Mihai Eminescu" va primi un mini server şi 40 de manuale despre „Macintosh și Sistemul de Operare Mac OS X"  pentru ca elevii şi profesorii să se familiarizeze cu unul dintre cele mai avansate sisteme de operare disponibile la ora actuală.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite