Bistriţa: 78 de candidaţi pe un post de profesor de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat în acest an la titularizare la disciplina educaţie fizică, unde este disponibil un singur post. În total, 1.182 de candidaţi s-au înscris la concursul de titularizare din acest an în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Sute de persoane din judeţ aşteptau, de dimineaţă, să intre în sălile de examen pentru titularizare la Şcolile Generale nr. 1 şi „Ştefan cel Mare" din Bistriţa. Candidaţii la un post titularizabil spuneau că de-abia aşteaptă să dea examenul ca să scape de trac. Ei mai afirmă că s-au pregătit şi că, din cauza stresului, de-abia au reuşit să doarmă noaptea trecută. Unul dintre aceştia este şi Marta Biro, o tânără de 24 de ani din localitatea Livezile, situată la maxim 10 km distanţă de Bistriţa. Ea încearcă de 5 ani să obţină un post titularizabil de învăţătoare.

CITEŞTE ŞI:

Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare

„Din 2005 vin în fiecare an la examen şi nu am reuşit să obţin un post pe care să mă titularizez, deşi am avut note bune. Nici acum nu sunt prea optimistă. Îmi doresc o catedră cât mai aproape de casă, dar ştiu că nu sunt posturi decât pe Valea Bârgăului. Eu încerc, sper să şi reuşesc", explică Marta Biro. Ea crede că se merită să lucrezi în sistemul de învăţământ, deşi este stresant. „Copiii nu mai sunt aceeaşi de pe vremuri. Sunt mai obraznici", adaugă tânăra.

Constanța: 12 candidați pe un loc la titularizare; profesorii au intrat în sălile de examen

„Bătaie" pe un post de educaţie fizică

Mulţi oameni au venit la concurs deşi sunt conştienţi de concurenţa mare şi de faptul că norocul s-ar putea să nu le surâdă. E cazul celor care susţin examen la materii ca educaţie fizică, psihopedagogie specială şi istorie. În acest an este o singură catedră titularizabilă la educaţie fizică şi sport, pentru care şi-au depus dosarele 78 de candidaţi. O situaţie asemănătoare se întâlneşte la psihopedagogie specială, unde 75 de persoane se „bat" pentru o singură catedră titularizabilă. Lucrurile stau la fel şi la istorie, unde 50 de oameni se luptă pentru un post.În schimb, la geografie nu a fost vacantată nicio catedră, cu toate că s-au înscris 64 de candidaţi.

image

Examen cu coduri

Titularizarea din acest an a venit cu coduri de bare. „Ministerul a introdus încă un element de securitate, un autocolant cu cod de bare. Dacă un candidat a scris opt foi la examen, profesorii supraveghetori trebuie să lipească tot atâtea autocolante pe fiecare foaie", precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Mihaela Hiticaş.

O altă noutate a examenului este prezenţa candidaţilor din Cluj fiindcă în acel judeţ sunt mai puţine posturi titularizabile decât în Bistriţa-Năsăud. „Dascălii îşi încearcă norocul la noi şi probabil că se gândesc să intre la pretransferări şi astfel să se întoarcă acasă", explică Elena Borş, inspectorul de resurse umane al ISJ.

1182 de candidaţi s-au înscris în acest an la cele două centre de titularizare din Bistriţa. Ei se „bat" pentru 838 de posturi, dintre care doar 185 sunt titularizabile. Rezultatele se vor afişa duminică, 18 iulie. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 18 şi 19 iulie, iar rezultatele finale - pe 21 iulie.Candidaţii care au luat peste 7 vor fi repartizaţi pe post săptămâna viitoare, joi, 22 iulie, şi vineri, 23 iulie.Anul trecut, 53% dintre candidaţii participanţi nu au obţinut nota minimă 7.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite