Bistriţa: 100 de angajaţi de la Finanţe au renunţat la muncă timp de o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din sediul Direcţiei de Finanţe Publice şi cei de la Trezorerie au participat, azi, la un protest spontan, de o oră, în faţa instituţiilor unde lucrează. Aceştia au urmat exemplul altor anagajaţi din ţară, în semn de protest faţă de tăierea stimulentelor salariale, operate recent.

Cei aproape 100 de angajaţi  s-au adunat la un protest spontan, între orele 15.00 şi 16.00, în faţa instituţiilor. Oamenii spun c[ au văzut la televizor că alţi colegi din ţară au făcut asta şi au ieşit şi ei, în semn de solidaritate. Bistriţenii angajaţi la Direcţia Generală de Finanţe Publice spun că stimulentele financiare sunt un drept salarial şi că tăierea lor este ilegală. Aceste stimulente se acordau lunar şi aveau cuantumuri cuprinse între 500 şi 700 de lei.

„Angajaţii au acum salarii între 400 şi 700 de lei şi cum să trăieşti cu astfel de salarii? S-a renunţat la stimulentele financiare, care sunt parte din salariu, alături de salariul de încadrare. Stimulentele se acordă din majorările şi întârzierile de plată, dar şi din taxele şi impozitele neachitate", a declarat liderul sindical al angajaţilor de la Finanţe, Costin Aron.

image

„Salariul pe luna septembrie: 193 de lei"

Mirela Salvan lucrează de 11 ani la Finanţe, ca referent de specialitate. După reţinerea pe legea unică şi o poprire de la CAR, referenta a rămas cu un rest de plată de 193 de lei, pe luna septembrie. Cu fluturaşul de salariu în mână, bistriţeanca spune că banii nu-i ajung nici pentru  a-şi plăti chiria pe o jumătate de lună. „Stau în chirie şi mă împrumut în fiecare lună să plătesc datoriile. Sunt restantă de două luni", spune femeia. Aceasta a văzut la televizor protestul spontan şi a ales să participe şi ea, alături de colegii ei. „Vom ieşi şi mâine, dacă va fi nevoie. Nu se mai poate aşa. Trebuie să facem proteste cel puţin o lună", crede femeia.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite