Bistriţa: Ziua dependenţei de libertate, organizată cu sincope

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au programat astăzi campanii de prevenire a consumului în liceele bistriţene. Programul a avut însă deficienţe de organizare, orele n-au fost respectate, iar la Colegiul IFOEL, confruntat anul acesta cu un scandalul de proporţii, după ce mai mulţi liceeni au fost arestaţi de DIICOT, n-a mai ajuns nimeni

Poliţiştii bistriţeni au declarat ziua de astăzi „Zi a dependenţei de libertate" şi au organizat  o campanie de informare şi prevenire a tinerilor în privinţa consumului de droguri, programată cu mult timp înainte. La capitolul organizare poliţiştilor de la prevenţie nu prea le-a ieşit însă acţiunea. Potrivit anunţului oficial făcut ieri într-o conferinţă de presă astăzi în toate liceele bistriţene ar fi trebuit să ruleze filme documentare cu mesaje antidrog iar echipe de poliţiştii ar fi trebuit să împarte pliante liceenilor. Filmul a rulat însă doar la Grupul Şcolar Grigore Moisil, dar nu la 11.00 cum a fost programat, ci doar la 13,00. Restul şcolilor vor vedea filmul ulterior, în orele de dirigenţie, de pe un CD predat directorilor de poliţişti. În rest, poliţiştii au împărţit pliante pe la câteva licee de pe Bulevardul Republicii. La Colegiul Infoel, punctul roşu anul şcolar trecut pe harta drogurilor din Bistriţa, n-au ajuns însă. „Ne ducem la Moisil, pentru că acolo există protocol semnat", a explicat agentul de poliţie Ramona Bâltag, coordonatoarea programului de astăzi. În jurul orelor 11.00, la ora acţiunii de combatere a drogurilor  elevii de la Grupul Şcolar Grigore Moisil nu ştiau de acţiunea poliţiei.„nu ştiam de această campanie. Nu ne-a spus nimeni nimic. Noi nu ştim să se consume droguri în şcoala noastră. Nu am niciun prieten care consumă şi dacă aş avea l-aş sfătui din tot sufletul să se lasă", spune Lenuţa Andrecuţ, elevăîn clasa a XII-a la Grupul Şcolar Grigore Moisil. „habar nu am de acţiunea asta. Profesorii nu ne-au spus de asta. Dacă vin suntem curioşi să vedem ce ne arată", spune Simion Paşc din clasa a XII-a B , de la acelaşi liceu.

Doi liceeni, judecaţi pentru trafic şi consum de droguri

Directorul de la INFOEL, Alina Puţura, spune că filmul va fi proiectat în şcoala sa abia joi, pentru că nu există semnat protocol cu poliţia pentru acest an, iar de pliante nu ştie nimic. „elevii noştri sunt mai liniştiţi anul acesta după povestea de anul trecut. Diriginţii sunt atenţi la câţiva elevi cu probleme comportamentale. Sperăm să nu mai vedem niciodată ce s-a întâmplat anul şcolar trecut la noi. Imaginea  cu colegii  în cătuşe la Bac i-a şocat pe mulţi", spune directorul Colegiului Infeol. Alexandru Popa şi Horaţiu Gorgan, doi elevi la Colegiul INFOEL din Bistriţa sunt judecaţi pentru trafic şi consum de droguri. Aceştia au fost arestaţi în primăvara acestui an, fiind suspectaţi de către poliţiştii că fac parte  dintr-o grupare de opt bistriţeni care se ocupau  cu traficul de droguri, procurate din Spania şi distribuite în licee din Bistriţa şi Cluj-Napoca.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite