Bistriţa : Ghid de oraş : Unde mâncăm o pizza bună în Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Ghid de oraş : Unde mâncăm o pizza bună în Bistriţa
Bistriţa : Ghid de oraş : Unde mâncăm o pizza bună în Bistriţa

Pizzerile din oraş îi ademenesc pe bistriţeni cu pizza facută după reţete specific italieneşti sau cu adaos de ingrediente româneşti, precum caşul de oaie sau cârnatul de casă.

Dacă ai chef să mănânci o pizza bună e timpul să dai o tură prin pizzeriile din oraş. Cel mai cunoscut produs gastronomic italian este şi cel care l-a determinat pe Regele Ferdinand din Napoli, prin 1780, să se deghizeze în om de rând şi să meargă într-un cartier mărginaş din oraş pentru a se înfrupta din mâncarea interzisă la curtea regală.

Printre primele pizzerii din oraş


La Pizzeria Lordinu puteţi alege din 36 de sortimente de pizza, de diferite dimensiuni- mini normal şi gigant. Preţurile acestora variază ca şi dimensiunile, de la 13 şi până la 29 de lei. Pentru cei care v-aţi săturat de sortimentele tradiţionale au fost introduse pizza cu fructe de mare, pizza rustic şi alte 13 sortimente.
Lordinu funcţionează la Bistriţa de 12 ani iar  pe cartea sa de vizită scrie că este a doua firmă care a îndrăznit să le propună bistriţenilor să mănânce în stil Italian. În ceea ce priveşte calitatea produselor o recomandă numărul comenzilor onorate. „ Bistriţeni ar trebui să aleagă Lordinu pentru calitatea produselor, seriozitate cu care tratăm fiecare client şi promptitudine. Anul acesta am ajuns la 1 milion de pizza livrate la dimiciliu, asta în afară de cele servite la restaurant“ spune Dinu Şoaptă proprietarul pizzeriei.

Fără Ketchup

Pizzeria Tonight a venit la Bistriţa  acum trei ani cu propuneri îndrăzneţe. La fel cum în restaurantele franţuzeşti nu se serveşte şpriţ,  la Tonight nu se serveşte ketchup. „La noi se mănâncă pizza pentru  gust, nu de foame. Noi suntem de părere că ketchup-ul nu face decât să strice gustul, produsul are suficient suc propriu făra să mai fie nevoie de ketchup“ spune Traian Ogăgău proprietarul pizzeriei.  O altă propunere a localului este pizza „ Bârlege“, o reţetă adaptată la bucătăria tradiţională românească. Aceasta are ca ingrediente tradiţionalul caş de oaie şi cârnatul de casă . Bistriţenii care aleg să mânânce pizza la Tonight pot să se decidă pentru unul dintre cele  40 de sortimente, care au preţuri ce  variază între 14 şi 28 lei.
          

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite