Bistriţa:Un an de la accidentul care a ucis cinci directori de deconcentrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Narcisa Ilieş a scris o carte dedicată soţului ei
Narcisa Ilieş a scris o carte dedicată soţului ei

Soţia consilierului Ciprian Ilieş a scris o carte în amintirea celui drag. Volumul „In memoriam" va fi înmânat în această seară prietenilor şi colegilor prezenţi la o reuniune comemorativă.

Prietenii şi rudele consilierului local Ciprian Ilieş, mort exact în urmă cu un an într-un teribil accident pe DN 13, care a curmat viaţa altor patru directori de instituţii deconcentrate, organizează în această seară o acţiune de comemorare . Soţia consilierului, Narcisa Ilieş i-a dedicat soţului ei un volum de amintiri, de pe care nici nu apucat să se usuce încă cerneala tiparului. Volumul intitulat „Ciprian Ilieş, viaţa continuă în eternitate" a fost editat la o editură locală şi va fi înmânat în această seară prietenilor şi colegilor consilierului. „Mi-a fost foarte greu să scriu, dar mi-ar fi fost şi mai greu să nu fac nimic. Am luat iniţiativa de a scrie această carte, pentru că am vrut să mă confrunt direct cu durerea , fără să o arunc în adânc. La început am scris totul dintr-o suflare, însă după un timp mi-a fost foarte greu să o continui, pentru că amintirile erau mult prea dureroase", povesteşte Narcisa Ilieş. Cartea a fost editată de cel mai bun prieten al lui Ciprian Ilieş, Mihai Cabău şi este o rememorare a vieţii unui tânăr care la 33 era doctorand în finanţe, cadru didactic universitar , pastor al Bisericii Baptiste şi consilier local în Consiliul Local Bistriţa. „Iniţial am dorit să fie o manifestare mai intimă, doar cu cei apropiaţi, însă comemorarea de astăzi va fi mai extinsă şi a pornit din nevoia celor care l-au cunoscut de a vorbi despre Ciprian Ilieş", explică Mihai Cabău, prietenul de o viaţă al acestuia.  Consilierul local a lăsat în urmă două fetiţe mici, Dorothea şi Iudita, care anul acesta au păşit pentru prima dată în clasa 1 : „A fost foarte greu să vorbim despre moartea tatălui lor, le este dor încă de el", povesteşte Narcisa Ilieş. 

Supravieţuitorii au trecut prin momente teribile

Cei doi supravieţuitori ai accidentului de la Rupea, Ovidiu Valea şi Flaviu Moldovan  au avut nevoie de luni de zile pentru a-şi reveni, amândoi fiind la cumpăna între viaţă şi moarte. Flaviu Moldovan, fost primar din Miceştii de Câmpie bate încă drumurile pe la medici : „Nu voi mai fi niciodată bine. Astăzi când mi-am amintit că se împlineşte un an mi s-a făcut rău. Îmi amintesc mereu, ca un coşmar ,de accident. Nu pot uita.", povesteşte Flaviu Moldovan.

Se întorceau de la un examen

În urmă cu exact un an, un teribil accident petrecut în judeţul Braşov la Rupea a curmat vieţile a cinci oameni , iar pe alţi doi, cu răni grave i-a aruncat într-o luptă teribilă pentru supravieţuire. Toţi cei şapte erau persoane publice şi se întorceau de la Bucureşti unde susţinuseră examene pentru funcţii de directori de instituţii deconcentrate şi urmau să fie numiţi pe post la întoarcere. Doi erau soţi şi soţie, Liliana şi Călin Găzdac iar în urma lor a rămas orfan un băiat. Ciprian Ilieş, de 33 de ani, şoferul microbuzului a lăsat în urmă două fetiţe mici de cinci şi şase ani. În acelaşi accident şi-au mai pierdut viaţa Ana-Maria Cherecheş  o tânără de 24 de ani şi Valentin Valşin ,53 de ani, consilier local în Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite