Bistriţa : Strică centrul istoric pentru un chioşc ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Strică centrul istoric pentru un chioşc ilegal
Bistriţa : Strică centrul istoric pentru un chioşc ilegal

Familia Horvat, de pe strada Dornei din Bistriţa, s-a apucat de construit ilegal în centrul istoric al oraşului. Aceştia au ţinut să  ridice un chioşc unde să vândă flori, chiar dacă asta înseamnă să zidească o arcadă veche de un morman de bucăţi din BCA.

Bistriţenii care au trecut pe strada Dornei, ieri, au văzut cum, peste noapte, nişte muncitori lucrau la ridicarea unui bloc de BCA, chiar sub o arcadă veche din centrul istoric al Bistriţei. Reprezentanţii de la Disciplina în Construcţii le-au făcut o vizită oamenilor şi le-au cerut să sisteze orice lucrare până la intrarea în legalitate.

Oamenii nu aveau nicio autorizaţie de construcţie, doar un certificat de urbanism care, însă, nu le dă dreptul să construiască nimic. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, oamenii  nu s-au conformat deciziei şi au continuat să lucreze şi în această dimineaţă. „S-a verificat la Serviciul de Urbanism dacă există autorizaţie, dar nu oamenii nu au decât un certificat de urbanism, ceea ce nu le dă dreptul să construiască. Am verificat şi dacă imobilul este cuprins pe lista monumentelor istorice, dar nu figurează în această categorie”, explică Mihai Ruşti.

Vor fi amendaţi

La rândul său, Florin Frandeş, şeful Poliţiei Comunitare spune că familia Horvat urmează să primească o amendă. „S-a întocmit procesul verbal de constatare şi urmează să fie stabilit cuantumul amenzii de către primarul ovidiu Creţu. Oamenii au vrut să îşi ridice un chioşc unde să vândă flori. Nu sunt la prima încercare de acest fel. Şi în anii anteriori am avut probleme cu această familie, când au vrut să construiască ceva în interiorul curţii. Dacă nu vor opri lucrările nici după ce vor fi amendaţi, ne vedem nevoiţi să facem plângere la poliţie”, a mai spus Frandeş.

Şi Inspectoratul în Construcţii s-a sesizat în acest caz. Potrivit directorului executiv, Constantin  Hada, un specialist va fi trimis să constate cele întâmplate. „Nu ştiam nimic despre acest caz. Vom trimite pe cineva să verifice ce se întâmplă”, a mai spus Hada.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite