Bistriţa : Simion Pop, profesionistul în terapii alternative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Simion Pop, profesionistul în terapii alternative
Bistriţa : Simion Pop, profesionistul în terapii alternative

Practică de ani buni reflexoterapia, masajul terapeutic, presopunctura şi multe alte terapii care echilibrează corpul uman şi legătura acestuia cu spiritualul. O şedinţă în cabinetul, care este integrat acum unui centru spa, înseamnă nu numai procedeul terapeutic în sine, ci în acelaşi timp meloterapie şi aromoterapie.

Aromele eterice şi o muzică atent dozată însoţesc fiecare dintre şedinţele practicate de Simion Pop.” Omul trebuie să se simtă în elementul său, dacă ar avea impresia că aici este ca la doctor, se poate bloca procesul de echilibrare şi atunci nu dă rezultate terapia”, explică terapeutul nevoia ambianţei speciale din cabinetul său.

Pasiunea pentru esoterism a avut-o de când se ştie. Înainte de 1989 aceasta s-a manifestat prin practicarea artelor marţiale, interzise în acele vremuri. “ Făceam Kyokushin , un stil de karate, însă pe ascuns, sub umbrela unor antrenamente de judo. Practicam sub lupa Securităţii, care-şi trimisese oamenii să ne supravegheze. Nu au intervenit însă niciodată“, îşi aminteşte Pop. A urmat o perioadă de spirit cazon. “ Revoluţia m-a prins în Cluj, în armată, unde am rămas încă 11 ani, ca subofiţer”.  Pasiunea pentru esoterism şi terapii neconvenţionale  a învins în cele din urmă şi Simion a renunţat definitiv la lumea în uniformă. După mai multe specializări şi-a deschis un Centru de Revigorare a Sănătăţii, în Bistriţa. “ Nu mi-a plăcut foarte mult denumirea, însă a trebuit să o adopt la sugestia Casei de Asigurări, pentru a nu lăsa loc interpretărilor”, explică acesta. De circa doi ani, odată cu creşterea solicitărilor şi pentru tratamentele estetice şi de întreţinere, acesta a devenit un centru spa.

S-a specializat în terapia cu lipitori

Deşi practică terapia cu acte în regulă din 2004, metodele neconvenţionale de tratament l-au pasionat din copilărie, încă de când îşi urmărea fascinat bunica ce-i trata pe cunoscuţi cu lipitori şi venin de albine. “ Bunica era moaşă, dar era foarte solicitată în sat pentru tratamente de acest gen. Ulterior am studiat şi am aflat că era vorba doar de o anumită lipitoare, “Hyola medicinalis”, recunoscută în tratament  pentru efectele  anticoalgulante şi de fluidizare a sângelui”. Moştenirea spirituală a bunicii, care s-a prăpădit în 1997, l-a determinat pe Simion Pop să se specializeze în ştiinţa tratării cu ajutorul lipitorilor, aşa numita hirudoterapie. Însă un gol legislativ, lipsa unor norme metodologice la o lege apărută în 2006, îl împiedică să practice deocamdată saceastă terapie. “ În Germania se practică pe scară largă cu rezultate extraordinare, este păcat că noi nu putem folosi ceea ce ştim”, remarcă terapeutul.


Profil
Născut:8 septembrie 1968
Ocupaţia: terapeut
Studii: Facultatea de Psihologie “Spiru Haret”
Familie: căsătorit, un copil

Ce-i place: sportul şi lectura, mai ales din zona ştiinţelor ezoterice

Ce nu-i place: că unii oamenii nu-şi depăşesc prejudecăţile şi ideile preconcepute, că se cramponează de bariere care nu-şi au rostul

Întrebare
În ce afecţiuni dau rezultate terapiile pe care le practici?
S.P.: În foarte multe. De la patologie neuro-motorie, până la depresii, anxietate , atacuri de panică, echilibrarea în general a organismului , bulversat de noxe, agitaţie cotidiană sau suprasolicitare profesională.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite