Bistriţa : Sexul pe bani se numără în ore la coada măturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Sexul pe bani se numără în ore la coada măturii
Bistriţa : Sexul pe bani se numără în ore la coada măturii

Prostituatele care nu îşi vor plăti amenzile primite de la jandarmi, vor putea fi obligate, prin decizie judecătorească, la multe ore de muncă în folosul comunităţii. Obligativitatea nu mai este condiţionată de acordul persoanei în cauză

Veşti proaste pentru cei care sperau să scape basma curată cu zecile de amenzi neplătite. Dacă, până acum, legislaţia nu permitea judecătoriilor să impună munca în folosul comunităţii decât cu acordul expres al celor trimişi în judecată, de acum, totul s-a schimbat. O modificare legislativă din luna septembrie, le permite instanţelor să transforme amenzile neplătite în ore de muncă obligatorie pentru obşte. Această nouă reglementare se aplică în cazul tuturor situaţiilor de amenzi contravenţionale, iar obligativitatea prestării acestor munci se impune şi fără acordul celor în cauză. Cel mai frecvent, de limitările acestea legislative se bucurau, mai ales, prostituatele care adunau amenzi cu duiumul şi nu munceau nici o oră pentru comunitate.

Vandana Turdean, obligată la 403 ore la coada măturii

Vandana Tudean, o clientă veche a jandarmilor cu vizor asupra prostituatelor a reuşit, anul trecut, să fie silită, prin dispoziţie judecătorească, la 403 ore de muncă în folosul comunităţii. Femeia, originară comuna Şieu-Măgheruş, a adunat 43 de amenzi neachitate, în valoare de peste 21.000 de lei. Pentru a-şi ispăşi pedeapsa, aceasta ar fi trebuit să lucreze câte trei ore pe zi, timp de 134 de zile. Potrivit primarului comunei Şieu-Măgheruş, Sorin Mititean, Vandana şi-a luat repede tălpăşiţa şi şi-a mutat domiciliul în alt judeţ. „S-a mutat de la noi, după ce a primit pedeapsa cu munca în folosul cmunităţii. Oricum, nu avea nici bunuri materiale, nici măcar patru pereţi în care să locuiască. Acum e pe undeva prin judeţul Mureş, nu ştiu exact unde“, spune primarul comunei Şieu –Măgheruş. Acesta adaugă că nu ştie dacă Vandana a executat vreo zi de muncă în folosul comunităţii. „Noi nu mai monitorizăm situaţia ei, demersul ţine de primăria în raza căreia îşi are domiciliul“, a mai explicat Mititean. Nici jandarmii nu mai ştiu ce s-a ales din pedeapsa femeii. „Primăriile se ocupă de asta, noi facem demersurile să fie aduşi în instanţă, atunci când constatăm că au adunat o sumă de bani pe care nu au mai achitat-o. Instanţele hotărăsc numărul de zile pentru munca în folosul comunităţii“ a specificat Georgeta Căşvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud. Aceasta a mai precizat că, numai în ultimele 48 de ore, jandarmii bistriţeni au amendat cu câte 500 de lei alte trei bistriţence din Beclean, Jichişu de Jos şi Crainimăt, pentru că au fost surprinse în timp ce atrăgeau persoane de sex opus pentru întreţinerea de relaţii sexuale contra cost.

Nicio prostituată nu a prestat în Bistriţa

Potrivit şefului de la Direcţia de Servicii Publice, Ioan Creţiu, lunar, cam 50 la sută din cei care ar trebui să efectueze munci comunitare ajung să le şi practice. „Avem o listă cu 8 înscrişi luna aceasta, dar au venit doar patru. Aşa se întâmplă în fiecare lună. Prostituate nu am avut, doar cei care primesc ajutor social“, a explicat Creţiu. Cele mai frecvente munci în folosul comunităţii sunt cele de întreţinere ale spaţiilor verzi sau lucrări la sera primăriei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite