Bistriţa: Portret/ Lia Rognean a adus la Bistriţa frizurile „nebune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Portret/ Lia Rognean a adus la Bistriţa frizurile „nebune”
Bistriţa: Portret/ Lia Rognean a adus la Bistriţa frizurile „nebune”

Lia Rognean a fost pasionată de tunsul şi aranjatul părului încă de mică. Este hair stylist şi a îndrăznit să le propună bistriţenilor să uite de tunsorile clasice şi de culorile monotone ale părului.

Primii săi clienţi au fost păpuşile pe la vârsta de trei - patru ani iar mai apoi a început să-şi tundă rudele. „Eu tund de când mă ştiu, am pus devreme mâna pe foarfecă. Copil fiind, mi-am tuns păpuşile. Apoi mi- am tuns verişoarele, mătuşile şi pe fratele meu. Apoi pe la 16 ani am început şcoala profesională şi deja la 18 ani am început să muncesc” povesteşte hair stylistul. Lia spune că pentru ea tunsul este în primul rând pasiune şi apoi meserie. Pentru că făcut întodeauna totul cu pasiune a reuşit să clădească o carieră frumoasă şi o afacere din care câştigă bine.  „Am început să lucrez la 18 ani  într-un salon cu chirie, apoi mi-am deschis propriul salon la subsolul unui bloc, iar astăzi am salonul mare în care lucrez alături de alţi patru oameni şi reuşim în primul rând să ne mulţumim clienţii” povesteşte Lia.

La început vestea că cineva tunde şi altfel decât un frizer din vremurile vechi s-a răspândit foarte repede printre liceeni. „ Primii mei clienţi fideli au fost elevii de liceu, care veneau să îi tund pentru că îi tundeam altfel. Iar ca să conving oamenii să îndrăznească să îşi schimbe culoarea părului sau tunsoarea, m-am tuns eu în cele mai ciudate moduri şi mi-am vopsit părul în toate culorile ” povesteşte Lia. Consideră că a răzbit pentru că le-a oferit întodeuna clienţilor servicii de calitate, a comunicat foarte bine cu ei şi întodeauna a fost dispusă să înveţe noi şi noi tehnici pentru a-şi îmbunătăţi serviciile. „ Mă bucur în primul rând că am reuşit să dezvolt relaţii de prietenie cu clienţii mei. Şi cred că am reuşit să fac asta şi pentru că am fost întodeauna dispusă să ascult criticile şi să le privesc ca fiind constructive”, poveşte hair stylistul.

A încercat şi „Visul American”

Lia  a încercat să emigreze de trei ori însă nu a putut să se adapteze nici în America , nici în Germania nici în Spania. „Am plecat de trei ori din România cu gândul că nu mă mai întorc, dar nu am reuşit să mă mai adaptez. Acolo tudeam doar şi nu simţeam aceaşi atracţie faţă de muncă ca şi aici, aici aveam familia şi clienţii care erau foarte importante pentru mine aşa că m-am întors ” mai spune hair stylistul. Lia este unul dintre români fericiţi  care a reuşit să facă o carieră în România şi să câştige bine. „Eu cred că dacă vrei cu adevărat ceva poţi să o faci. Recunosc că eu am avut un dram de noroc şi mi-am dorit foarte mult să fac ceva cu talentul meu. Am muncit mult ca să ajung unde am ajuns şi cred că prin muncă cinstită poţi face multe. Eu am făcut tot ce am făcut cu forţe proprii nu sunt nici fiica şi nici soţia cuiva, sunt Lia cea care aranjează părul şi ce care  pune mâna pe foarfecă şi tunde”mai spune hair stylistul.

Ce-i place

Liei Rognean îi place designul interior şi ori de câte ori are ocazia amenajează interioare, iubeşte oamenii  şi îi place foarte mult să îi ajute, îi plac filmele şi şi-ar fi dorit o carieră artistică. „Sunt o cinefilă înrăită şi întodeauna mi-am dorit să  devin actriţă sau cântăreaţă”, povesteşte hair stylistul.

Ce nu-i place

Hair stylistul îi displac minciuna şi mizeria umană, oamenii falşi şi lenea. „Nu-mi plac oamenii care nu muncesc, lenea este cel mai urât lucru care există”,  mai precizează Lia.  

Întrebare şi răspuns

Există o reţetă a scuccesului?

Cred că este nevoie de un dram de noroc şi trebuie neapărat să fructifici ceea ce primeşti de la Dumnezeu. Mai apoi trebuie să munceşti foarte mult şi să fi dispus întodeauna să te autodepăşeşti să fi dispus să înveţi şi deschis la nou. Eu merg tot timpul la cursuri şi încerc mereu să mă perfecţionez. Acum după 18 ani de muncă cred în continuare că nu am învăţat tot şi cred că nu voi şti niciodată tot.

Profil:

NĂSCUTĂ: 22 aprilie Bistriţa
EDUCAŢIE: Liceul Agricol
FAMILIE: Căsătorită

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite