Bistriţa : Ana-Maria Răzoare alias Chiţ Chiţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Ana-Maria Răzoare alias Chiţ Chiţ
Bistriţa : Ana-Maria Răzoare alias Chiţ Chiţ

Este profesor de cor la liceul de muzică „Tudor Jarda“, realizator de televiziune iar din acest an se ocupa de „Grădiniţa muzicală“.

Ana-Maria Răzoare a fost pasionată de muzică dintodeauna, iar cariera de profesor i se potriveşte foarte bine pentru că încă de pe vremea când se juca cu păpuşile ştia să evalueze activitatea. „Când eram mică îmi făceam catalog ca să le pun note păpuşilor. Ele primeau note pentru diferite cântecele şi poezii pe care le spuneam eu“, povesteşte Ana-Maria. A început să studieze muzică în clasa a I-a. Până în clasa a patra a studiat vioară, după aceea în liceu a făcut canto, iar la facultate pedagogie muzicală. În toţi ani de studii a vrut de trei ori să renunţe la muzică, dar profesorii săi au înduplecat-o. „Am avut pe tot parcursul studiilor trei momente de cumpănă, am vrut să renunţ la muzică dar profesorii mei au insistat să continuui pe această cale“.

În facultate Ana Maria şi-a descoperit şi pasiunea pentru dirijat sau mai degrabă talentul i-a fost descoperit de profesorul Damian Vulpe. După finalizarea studiilor a ales să meargă la catedră şi adoră activitatea pe care o are cu copii. „ E una să îţi placă ceea ce faci şi altă să trăieşti ceea ce faci,iar eu trăiesc ceea ce fac. Iubesc copii, i-am iubit dintodeauna şi elevii mei înseamnă pentru mine o echipă înainte de toate , pentru că eu fără ei nu aş putea face nimic fară de ei , iar ei nu ar putea face nimic fară mine “, mai spune Ana-Maria. În cei trei ani în care s-a ocupat de corul mixt „Excelsior“ al liceului de muzică „Tudor Jarda“ Ana-Maria împreună cu elevii săi au reuşit diferite performanţe.  Anul trecut au câştigat medalia de argint la Praga la concursul coral pentru tineri „Young Prague 2008“, iar anul acesta au obţinut premiul trei la „Olimpiada Naţională pentru Coruri Vocaţionale“.

Chiţ Chiţ

Ana-Maria Răzoare este atât de îndrăgostită de copii încât face şi o emisiune la un post local de televiziune dedicată în totalitate copiilor , emisiune a cărui personaj principal îl interpretează ea – „Chiţ Chiţ“. Această emisiune de televiziune  îi dă putere să meargă mai departe şi o încantă faptul că merge pe stradă copii o recunosc. „Este interesant când merg pe stradă şi îi aud pe copii  şoptind: mami uite-o pe Chiţ Chiţ. Atunci simt că prind putere şi că eforturile mele merită“, mai spune Ana –Maria.

Grădiniţa muzicală


 Începând din acest an Ana-Maria va ţine şi cursurile „ Grădiniţei muzicale“ din cadrul liceului de muzică „Tudor Jarda“ . Cursuri care îi aglomerează puţin programul dar o încântă în acelaşi timp. „Deşi aveam deja un program foarte încărcat la insistenţele părinţilor şi a directorului liceului am acceptat această provocare. Tinând aceste cursuri îmi propun să îi ajut pe cei mici să descopere tainele muzicii şi a jocului, să îi atrag spre liceul de muzică. Poate uni dintre ei vor deveni peste ani mari artişti , având în amintirea lor  popularul personaj Chiţ-Chiţ“, mai spune profesoara de cor.

Ce-i place

Ana-Maria iubeşte copii, natura, teatrul şi îi plac oamenii sinceri.

Ce nu-i place

Profesoarei de cor nu îi plac oamenii caracterizaţi de dualitate ,zilele ploioase, culorile  întunecoase deşi uneori le poartă. „Nu-mi place deloc zilele ploioase deşi ştiu că sunt sănătoase pentru natură“, mai spune Ana-Maria.

Întrebări şi răspunsuri
Crezi că există în Bistriţa un soi de pepinieră de talente ?

A. R.  Eu cred că Dumnezeu creează un echilibru al talentelor pentru fiecare loc, pentru fiecare oraş şi cred că cel mai important este ca aceste talente să fie descoperite la timp.
Dacă ar fi să renunţi la muzică înspre ce te-ai îndrepta?

A.R. Iubesc televiziunea şi teatrul. Dar dacă ar fi renunţ la muzică aş alege teatrul pentru copii, însă asta înseamnă  să nu renunţi de tot la muzică.

PROFIL

NĂSCUTĂ: 27 august 1981 Bistriţa
EDUCAŢIE : Facultatea de Muzică , Universitatea de Vest Timişoara
Familie: Necăsătorită.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite