Bistriţa : Oraşele Bistriţa şi Năsăud sunt în doliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Oraşele Bistriţa şi Năsăud sunt în doliu
Bistriţa : Oraşele Bistriţa şi Năsăud sunt în doliu

Teribilul accident de ieri  de la Rupea a îndoliat patru familii.Trupurile neînsufleţite ale celor cinci vor ajunge în această seară acasă cu două microbuze puse la dispoziţie de Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Familiile şi prietenii celor cinci directori morţi în accidentul de ieri dimineaţă din judeţul Braşov au plecat ieri după trupurile neînsufleţite ale celor dragi. Ei au trebuit să aştepte în această dimineaţă efectuarea autopsiilor şi eliberarea certificatului medico-legal în Braşov pentru a putea pleca spre Bistriţa. Primii care au pornit în durerosul drum către casă au fost rudele Anei-Maria Cherecheş, tânăra de 24 de ani ucisă pe loc în accident. Părinţii şi fratele fetei care urma să fie numită în câteva zile director adjunct la APIA au preferat să îi aducă trupul cu o maşină personală. Fosta angajată a Poliţiei Bistriţa, Ana-Maria va fi singura dintre cei cinci care va fi înmormântată în Cimitirul din Bistriţa, probabil vineri.

Ciprian Ilieş va fi înhumat la Nepos

Consilierul local, cel care a şi condus fatidicul microbuz, a lăsat în urmă două fetiţe mici de 5 şi 7 ani. Soţia sa Narcisa a aflat tragica veste de la un doctor din spitalul braşovean. Pentru că pe telefonul soţului nu răspundea nimeni, ea a rugat o vecină să-l contacteze pe un coleg de serviciu, Ovidiu Valea. Pe telefonul acestuia a răspuns însă un medic de la UPU care i-a spus de accident., dar care nu ştia numele celor morţi. Confirmarea decesului a venit însă, ceva mai târziu.
 După trupul tânărului de 33 de ani a plecat ieri unchiul său, Sabin Ilieşi, directorul general de la Finanţele Publice Bistriţa, pentru că soţia lui Ciprian, răvăşită de moartea soţului, nu a putut face drumul. Contactat telefonic, Sabin Ilieşi a confirmat doar că astăzi, în jurul orelor 12.00, autopsia era gata şi că pornesc spre Bistriţa şi de aici spre satul Nepos, unde va fi înmormântat tânărul. Asistent universitar la Universitatea Emanuel din Oradea, dar şi la Vasile Goldiş, extensia Bistriţa, Ciprian Ilieş era doctorand la Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Economice. Pe lângă calitatea de consilier local în Consiliul Bistriţa, Ilieş era secretarul Bisericii Creştine Baptiste din Nepos, loc în care va fi organizată şi ceremonia de înmormântare.

Priveghi la Năsăud în această seară

Trupurile celor trei năsăudeni, soţii Găzdac şi consilierul local Valentin Vlaşin, vor ajunge la Năsăud, cel târziu în jurul orelor 19,00, a precizat primarul localităţii Dumitru Mureşan. După Călin şi Liliana Găzdac au plecat colegii de serviciu, iar după consilier soţia şi copiii săi. „În Năsăud este doliu general, toată lumea vorbeşte numai despre această nenorocire. Erau oameni foarte respectaţi şi iubiţi”, mai spune primarul. De altfel, oamenii au sărit şi în ajutorul lui Cătălin, adolescentul de 16 ani care şia pierdut ambii părinţi.Potrivit primarului tânărul doarme acum la o familie de prieteni, iar mâine va fi preluat de o alta. Pentru cei trei năsăudeni comunitatea a hotărât să organizeze funeralii comune: „Familia unei dintre victime este atât de afectată încât m-au întrebat când este înmormântarea“, a mai spus primarul Mureşan, care a confirmat că o parte din cheltuieli vor fi suportate de comunitate.
La Braşov au rămas cei doi supravieţuitori ai accidentului,  Ovidiu Valea şi Flaviu Moldovan, fost primar al comunei Miceştii de Câmpie. Potrivit medicilor de la Spitalul din Braşov, fostul primar a ieşit ieri din comă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite