Bistriţa : Scamă- Nebunu şi nunţile ardeleneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Scamă- Nebunu şi nunţile ardeleneşti
Bistriţa : Scamă- Nebunu şi nunţile ardeleneşti

Bistriţenii încarcă pe youtube filme cu Scamă- Nebunu şi cu incediul de la Biserica Evanghelică. Cum să scapi de viaţa de şobolan, să faci bani peste noapte sau să dansezi pe muzica populară sunt doar câteva dintre lecţiile desprinse din filmuleţele bistriţenilor

Intrăm pe site-ul youtube şi dăm o căutare imediată pe cuvântul „bistriţa”. În câteva secunde, apar 50 de pagini pline cu filme încărcate de bistriţeni. Zeci de postări sunt despre incediul ce a cuprins Biserica Evanghelică, în data de 11 iunie 2008, dar şi despre momente unice de la diverse nunţi. Tot aici se găsesc filmări  mia puţin obişnuite, chiar haiaose, cu diverşi aşa- zişi afacerişti care promit câştiguri inedite sau cu persoane care îşi fac reclamă gratuită la serviciile de filmări video şi fotografiat la nunţi.

Viaţa-n doi începe cu o fotografie

ʺNoi ştim că-n viaţă doar iubirea te poate face fericit şi suntem siguri că iubirea e drumul care ne-a unit. Cuvântul ˂ DA!˃ rămâne sfânt. E de granit, e jurământ. Prin el vom fi nedespărţiţi, încrezători şi fericiţi. În dragoste nu este frică, noi am biruit pentru că suntem încrezători în dragostea ce ne-a unitʺ este textul cu care începe unul dintre filmuleţele despre Bistriţa. Sunt cuvintele a doi tineri, căsătoriţi anul trecut. Ionel şi Ligia zâmbesc în pozele de la cununia civilă şi religioasă, din parcul municipal şi chiar dintr-un apartament, pentru ca, la final,  Costel Venuţ să anunţe că face înregistrări video şi fotografii la nunţi.  Aceasta este doar una dintre filmările prin care bistriţenii au înţeles că youtube este un site al publicităţii gratuite.

Alex Tiţa, omul pe care l-am aşteptat toată viaţa

Se prezintă ca fiind  Alex Tiţa, un tânăr ce provine ʺdintr-o familie de oameni deosebiţi, care nu s-au putut înţelege şi s-au despărţitʺ . Pe youtube are un film de trei minute în care garantează celor care îl urmăresc că are soluţia pentru o afacere de succes. ʺNici nu-ţi dai seama, deocamdată, dar, până la finalul acestui material, pe care l-am pregătit special pentru tine. Vei simţi că aceasta este şansa pe care ai aşteptat-o întreaga ta viaţă. În sfârşit, eşti pe calea de a afla un plan complet pentru a recâştiga controlul financiar şi al timpuluiʺ, aşa îşi începe prezentarea bistriţeanul. Apoi detaliază  o clasificare a tipurilor de oameni. Astfel, aflăm că toţi oamenii se împart în trei clase: cei care ʺsunt prinşi în cursa şoareceluiʺ, cei care ʺau câştigat cursa şoarecelui, dar trăiesc ca şobolaniiʺ şi ultimii, cei care „au un stil de viaţă deliciosʺ.  Pentru  o viaţă împlinită, însă,  oamenii au nevoie de ideile lui Alex, pentru că ʺeste persoana pe care am aşteptat- o toată viaţaʺ.
Nu în ultimul rând, în categoria filmelor despre oraş, pe site-ul youtube, se află înregistrările unui anume Scamă-Nebunu.  În realitate, un tânăr care pare să aibă o pasiune pentru atv-urile pe care le conduce prin noroi şi prin iarbă. Cât de reprezentantiv pentru Bistriţa o fi şi acest sport, e greu de apreciat, dar Scamă-Nebunu e cu siguranţă un personaj la spaţiului youtube bistriţean. 

Ce părere aveţi despre filmele bistriţenilor de pe youtube?

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite